1044 de interventii la SAJ Prahova, in weekend! Un nou suicid prin spanzurare si accidente grave

365 este numărul urgențelor medicale în care au intervenit ambulanțele SAJ Prahova în cursul zilei de miercuri, 17 iulie.

Pe parcursul ultimelor 3 zile, echipajele SAJ Prahova au fost solicitate pentru 1044 de urgențe, vârful solicitărilor fiind înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, cu 378 de cazuri! Din nefericire, din nou au fost mai multe accidente grave, dintre care unul mortal care a luat două vieți (pe DN1, în zona Biserica Călătorului) și, din nou, un caz de deces prin spânzurare (un bărbat de 78 de ani din Boldești Scăieni).
În cursul zilei de sâmbătă, la urlați, echipajele de urgență au intervenit la un incendiu la o casă particulară unde un bărbat de 59 de ani cu arsuri de gradul II a fost asistat medical, dar a refuzat transportul la spital.
Duminică, la Mănești, un bărbat de 72 de ani a fost transportat la spital după ce a suferit o intoxicație acută voluntară cu o substanță toxică.
De asemenea, în cursul serii de duminică, o adolescentă de 16 ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie după o intoxicație acută voluntară polimedicamentoasă.
În aceeași zi, o fetiță de 4 ani din Ploiești a fost transportată de urgență la spital, după ce s-a opărit cu lichid fierbinte (arsuri gradul I și II pe 2% din suprafața corporală).
În cursul serii de duminică, două femei de la căminul de bătrâni din Mislea au ajuns la spital, după ce s-au opărit cu lichid fierbinte. Este vorba de o femeie de 88 de ani cu arsuri de gradul II pe 40% din suprafața corporală și, respectiv, o femeie de 45 de ani, cu arsuri de gradul II pe numai 4% din suprafața corpului.

Din nefericire, din nou, un caz de deces prin spânzurare (un bărbat de 78 de ani din Boldești Scăieni).