2466 cazuri noi la nivel national! Prahova are 125 de cazuri noi!

Read Time:2 Minute, 26 Second

GCS informează că, până luni, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până în prezent, 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

De remarcat că 2 județe nu au mai raportat niciun caz nou! În schimb, rămân cu județe dar și capitala, cu cifre foarte mari!

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Prahova a raportat 125 de cazuri noi.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 7980 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 273 persoane au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a 4 persoane (o persoană de sex masculin de 51 de ani, și alte 3 persoane de sex feminin, de 59, 63 și 78 ani), cu comorbidități.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 363 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta).

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 30584 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1878 decizii de izolare și 9799 decizii de carantină.

Au fost efectuate verificări la 1441 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2989 persoane. Au fost oprite în trafic 541 autoturisme în vederea controalelor specifice contextului și 193 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 327 (92 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților LG 55/2020, o sancțiune aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 219 sancțiuni contravenționale aplicate, în cadrul acțiunilor punctuale, 15 nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.).

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, în baza art. 352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor

Valoarea totală a amenzilor a fost de 22.000 lei.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/2466-cazuri-noi-la-nivel-national-doua-judete-fara-niciun-caz-capitala-anunta-581/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Din nou… numar mare de copii confirmati pozitiv in ultimele 24 de ore
Next post Sute de mii de doze de vaccin livrate AZI Directiilor de Sanatate Publica