3 rețete pe care să le încerci daca iți place curcanul de tara!

Fară doar și poate, pasările de curte sunt mult mai gustoase și sănătoase! De aceea, dacă ai un curcan de țară și vrei să încerci o rețetă care merită osteneala, continuă să citești! Vei găsi mai jos 3 rețete cu ajutorul cărora te vei bucura din plin de aroma și textura cărnii provenite de la un curcan de țară!

Piept de curcan la tigaie

Pe cât de ușoară, pe atât de savuroasă – o rețetă simplă de pregătire a pieptului de curcan de țară la tigaie! Ai nevoie de carnea de curcan, desigur, o ceapa, câțiva caței de usturoi, un ardei capia, două roșii, două linguri de unt, precum și sare și piper.

Încinge tigaia și adaugă bucățile de curcan. Soteaza-le aproximativ 5 minute pe fiecare parte, după care adaugă untul, sarea și legumele tocate. Lasă-le la prăjit timp de 15 minute sau până se înmoaie legumele. Adaugă roșiile și lasă mâncarea pe foc încă 15 minute, apoi mai adaugă sare și piper, după gust. Poftă bună!

Carne de curcan în sos brun

Pentru a pregăti carnea de curcan de țară în sos brun, ai nevoie de o lingură de ulei de măsline, o ceapă și un morcov mare, o tijă de țelină apio și o rădăcină de păstărnac, doi caței de usturoi, puțin unt și sare și piper, precum și două foi de dafin.

Încinge tigaia, apoi adaugă feliile de curcan și rumenește-le pe ambele părti. Adaugă legumele tocate (în bucăți mari), apoi stinge totul cu apă fierbinte, adăugând sarea și foile de dafin. Urmează să reduci focul la minim și să lași carnea și legumele să fiarbă până se desprinde carnea de pe os – aproximativ vreo două ore.

Strecoară puțin din lichid și mai lasă carnea și legumele la fiert până rămân doar în jur de 250 ml de apă. Spre final, adaugă untul și amestecă până se încorporează untul și se îngroașă sosul. Condimentează totul cu sare și piper după gust.

Poți servi carnea de curcan în sos brun cu brocoli și conopidă!

Sandwich cu salată de curcan

Daca iți rămâne cumva o bucățică de carne de curcan de țară în plus, poți să pregătești un sandwich cu salată de curcan – o gustare rapidă și sănătoasă!

Pe lângă carnea de curcan, ai nevoie de varză alba sau roșie, un morcov ras prin răzătoare, un măr mic ras prin răzătoare, ceapă verde, pătrunjel verde, două linguri de maioneză și 50g de iaurt, puțină zeamă de lămâie, puțină miere de albine și câteva chifle sau baghete. Tot ce trebuie să faci este să tai carnea și legumele și să le amesteci într-un bol.

Pentru dressing, amestecă maioneza cu mierea de albine, iaurtul, zeama de lămâie, sarea și piperul proaspăt măcinat, apoi adaugă dressingul peste carne și legume și amestecă bine. Lasă salata la fridiger pentru aproximativ 20 de minute, apoi umple bagheta cu salată și savurează cel mai gustos sandwich cu salată de curcan de țară!

Ești în căutarea unui distribuitor de curcan de țară de încredere? Trebuie neapărat să încerci produsele de la OgradaVerde.ro! Ograda Verde este o microfermă situatata în Breaza, unde este cel mai curat aer din România! Pasările crescute în Ograda Verde sunt hrănite 100% cu cereale și cresc într-un mediu natural și tihnit, puii atingând maturitatea în aproximativ 100 de zile! (P)

Previous post Cum alegi chirurgul ortoped potrivit pentru o intervenție de succes?
Next post Tipuri de invertoare: Avantaje și dezavantaje comparate