5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de operatia de strabism pentru adulti

Read Time:2 Minute, 37 Second

Poză de marionbrun pe Pixabay.com

Stiai ca strabismul la adulti apare de obicei in copilarie, insa nu este tratat la timp? Sau ca poate fi rezultatul altor afectiuni, cum ar fi diabetul, AVC-urile, anevrismele, bolile legate de glanda tiroida sau tumorile? Indiferent care este cauza, este bine sa stii ca aceasta afectiune este operabila. Iata ce trebuie sa stii inainte sa treci prin aceasta operatie.

Top 5 lucruri de stiut inainte sa te operezi de strabism

  1. Uneori, poate fi corectat prin purtarea de ochelari

Atunci cand strabismul este detectat la copii, in primul rand se incearca corectarea acestuia prin purtarea de ochelari. Chiar daca l-ai detectat ca adult, merita sa te consulti cu doctori specialisti pentru a afla daca este absolut necesar sa treci prin operatie. In unele cazuri, exista sansa sa poti scapa doar cu o pereche de ochelari.

  1. Operatia nu o sa iti corecteze vederea

Este important sa stii de la bun inceput ce asteptari poti avea de la aceasta operatie. Chirurgul va actiona asupra muschilor oculari, slabindu-i sau intarindu-i, dupa caz. Daca suferi de alte afectiuni oculare, tine minte ca operatia nu iti va imbunatati vederea, neavand legatura cu problemele respective.

  1. Apeleaza la un specialist bun

Sanatatea oculara este extrem de importanta, asa ca asigura-te ca apelezi la specialisti buni. Recomandarea noastra este sa alegi operatia de strabism pentru adulti de la Infosan.ro, ei avand o echipa de medici specializati fix pe acest lucru. Experienta lor te va ajuta sa te relaxezi si iti vor putea raspunde la toate intrebarile pe care le ai.

  1. Poate fi necesara si o reinterventie

Adesea, scopul nu este atins doar dintr-o singura operatie, si este necesara o reinterventie. Nu trebuie sa te sperie acest lucru, deoarece a doua operatie nu va fi mai grea sau mai complicata decat prima. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija sa respecti indicatiile doctorilor de fiecare data pentru a te asigura ca totul decurge conform planului.

  1. Respecta tratamentul ulterior operatiei

Este foarte important sa continui munca doctorilor si acasa, avand grija de ochiul operat dupa externare. Ochiul va trebui pansat timp de 24 de ore, iar ulterior va trebuie sa administrezi un tratament timp de o luna. S-ar putea sa simti o jena usoara la ochiul afectat in primele zile sau ochiul s-ar putea sa fie rosu si sa lacrimeze. Nu te speria, aceste simptome sunt normale. Similar, este posibil si sa vezi incetosat sau dublu. Ai rabdare cateva zile si apeleaza la doctor doar daca simptomele nu dispar dupa o saptamana.

Asadar, nu trebuie sa te temi de operatia de strabism la adulti. Pentru un chirurg experimentat, este o operatie usoara si cu riscuri minime. Documenteaza-te inainte sa o faci si discuta cu medicul tau pentru a-ti raspunde la toate intrebarile pe care le ai. Nu te speria de simptomele post-operatorii, ci gandeste-te ca muschii oculari au fost totusi lezati in timpul operatiei pentru a-i corecta. Cu cat esti mai pregatit, cu atat experienta va fi mai simpla si usoara, iar tu te vei bucura de rezultatele ei cat de curand. 

(P)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post La multi ani, CRUCEA ROSIE si… MULTUMIRI!
Next post Turist salvat in timp record din zona Vanturis, dupa ce s-a orientat cu Google Maps! A fost chemat elicopterul SMURD