9 accidente grave, victime, cazuri de intoxicatii acute voluntare, tentative de suicid. Asa a fost in weekend pentru echipajele SAJ Prahova

Read Time:2 Minute, 15 Second

3 zile de foc la SAJ Prahova. În perioada 24-26 mai, amblanțele prahovene au interveit în nu mai puțin de 1036 de urgențe, dintre care nu mai puțin de accidente rutiere grave, soldate, în total, cu 14 victime, dintre care și minori și… bicicliști.
Totodată, au fost înregistrate numeroase cazuri de intoxicații acute voluntare cu medicamente sau diverse substanțe, dar și cazuri extreme.
Câteva exemple:
În dimineața zilei de 24 mai, la Baba Ana, s-a înregistrat un deces prin submersie (într-un bazin cu apă), la domiciliu, în cazul unui bărbat de 57 de ani.
În aceeași zi, s-a intervenit la Florești, pentru un băiețel de11 luni cu arsuri (lichid fierbinte) de gradul I și II pe 20% din suprafața corpului. Victima a ajuns inișial la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Acolo medicii au decis transportarea micușului la Spitalul GRIGORE ALEXANDRESCU din capitală.
Toto vineri, un biciclist (57 de ani) a suferit la Șotriile, în urma unui accident rutier, un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență și un traumatism la umărul drept.
Urlați: un băiețel de 18 luni, intoxicat accidental cu medicamente, a fost transportat la spitalul din Urlați.
Tot la urlați, la căminul Steaua, s-a intervenit pentru un caz bănuit ca tentativă de suicid: un bărbat de 31 de ani, prin precipitare de la peste 3m înălțime, cu traumatism lombar.
În cursul zilei de vineri s-a intervenit și în cazul a două femei (din Pușcași și Ploiești), ambele cu intoxicații acute voluntare polimedicamentoase.
În cursul zilei de sâmbătă s-au înregistrat două accidnete rutiere grave- la Găgeni și la Ploiești, soldate cu 5 victime, între care și o fetiță de 11 ani, cu tcc și traumatism la antebraț.
Tot sâmbătă, la Zalhanaua de Mănești, s-a intervenit pentru un bărbat de 41 de ani cu intoxicație acută oluntară polimedicamentoasă.
De asemenea, la Nucșoara de jos, s-a înregistrat un caz aparte, anume un tânăr de 20 de ani, atacat de un porc mistreț. Victima prezenta plăgi regiune fesieră stângă și la șoldul stâng.
În cursul zilei de duminică, trei accidente rutiere grave sau soldat cu 5 victime.
Tot în cursul zilei de 26 mai, echipajele SAJ Prahova au intervenit pentru 4 cazuri de intoxicații acute voluntare, atât polimedicamentoase, cât și un caz cu substanță interzisă (acest caz a fost cel al unui tânărde 19 ani din Bușteni).
Datele sunt publicate pe site-ul ambulantaprahova.ro.

În perioada 24-26 mai, amblanțele prahovene au interveit în nu mai puțin de 1036 de urgențe, dintre care nu mai puțin de accidente rutiere grave, soldate, în total, cu 14 victime, dintre care și minori și… bicicliști.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post ALERTA: Peste 1.000 de infectii nosocomiale, raportate in primele 4 luni ale anului 2019
Next post Acum, in lume, cercetari pentru mai bine de 700 de noi medicamente