Acum, in lume, cercetari pentru mai bine de 700 de noi medicamente

Read Time:47 Second

Potrivit unor statistici la nivel internațional, în prezent s-ar afla în faza de cercetare peste 700 de medicamente și vaccinuri, ceea ce înseamnă tot atâtea speranțe pentru persoanele care suferă de diferite afecțiuni.
La momentul actual cca 30.000 de boli sunt identificate la nivel mondial și doar pentru 25% dintre ele există un tratament eficient. (arpim.ro)
Dezvoltarea unei terapii noi presupune, desigur, un proces îndelungat, costisitor și în același timp foarte dificil, pentru că nu prezintă din prima garanții de succes.
Potrivit specialiștilor citați de sursa amintită, pentru dezvoltarea unei singure molecule care stă la baza creării unui nou medicament se poate investi pana la 1 mld. de euro și este un proces care poate dura chiar și 15-20 de ani.

Foto: Facebook

Potrivit unor statistici la nivel internațional, în prezent s-ar afla în faza de cercetare peste 700 de medicamente și vaccinuri,

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 9 accidente grave, victime, cazuri de intoxicatii acute voluntare, tentative de suicid. Asa a fost in weekend pentru echipajele SAJ Prahova
Next post Electrocardiograme gratuite la Ploiesti, timp de o luna!