Alte două săli de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti vor fi modernizate

Read Time:1 Minute, 29 Second

În baza unui parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de sud-est şi, implicit, din ţara noastră, donează două milioane de euro pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Această sumă este destinată dotării şi renovării sălilor de operaţie de neurochirurgie şi chirurgie generală. Este a treia astfel de contribuţie a OMV Petrom din ultimii ani, suma totală alocată ajungând la 7 milioane de euro.

Unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am asumat în calitate de preşedinte al CJ Prahova a fost transformarea Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti într-unul dintre cele mai moderne şi bine dotate centre spitaliceşti din România. În acest sens, am demarat un amplu proces de investiţii. Vreau să le mulţumesc celor de la OMV Petrom că au venit alături de noi şi că, într-un mod atât de generos, sprijină acest obiectiv comun. Faptul că se gândesc la comunitate şi că au încredere în această transformare importantă a Spitalului Judeţean este un lucru extraordinar. Împreună, putem realiza lucruri cu adevărat importante. Prahovenii merită servicii medicale de cea mai bună calitate şi sunt absolut convins că, odată ce proiectul de modernizare se va încheia, ne vom mândri cu unul dintre cele eficiente şi bine dotate spitale din toată România”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Sponsorizarea de două milioane de euro a OMV Petrom vizează achiziţionarea de echipamente medicale importante, cum ar fi mese de chirurgie și neurochirurgie, aparate de anestezie performante, echipamente complete pentru neurochirurgie, echipamente complete de chirurgie urologică, defibrilatoare, aparate de radiologie etc. În ultimii doi ani, 11 din cele 13 săli de operație ale spitalului au fost deja dotate cu linii moderne și complete de operație.

Citeste mai departe pe Prahova Business.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post APEL DISPERAT dupa tragedia de la Crevedia! DONATI SANGE!
Next post Medicii de familie pot acorda consultatii la distanta pentru afectiunile cronice!