APEL DISPERAT dupa tragedia de la Crevedia! DONATI SANGE!

Read Time:1 Minute, 43 Second

Donați sânge! Răniții din explozia de la Crevedia vor avea nevoie. Puteți salva o viață. Centrele de Transfuzie Sanguină, deschise de urgență.

Mulțumiri tuturor celor care ați donat, donați și veți dona.

Ce trebuie să știți despre donare.

1. Vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Sunt mențiuni speciale pentru cei care donează pentru prima dată la peste 50 de ani.

2. Greutatea corporală minimă de 50 de kg.

3. Tensiunea arterială – peste 100/60 mmHg.

4. Puls regulat de 50-100/minut.

5. Temperatura mai mică de 37,5 grade Celsius.

6. Hemoglobina peste 12,5g% la femei şi peste 13,5g% la bărbați.

7. Nu ați consumat alcool sau masă bogată în grăsimi cu 72 de ore înainte de a dona.

8. Nu ați avut în ultimul timp intervenții chirurgicale sau pierderi de sânge.

9. Nu ați avut alte boli precum hepatită, tbc, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de piele, boli de inimă sau nu aveți alte afecțiuni acute care să necesite tratament cu antibiotice.

10. Nu sunteți gravide, lehuze (nu puteți dona sânge timp de 18 luni după naștere) sau nu sunteți în perioada menstruală.

11. Intervalul de timp între 2 donări succesive este de 8 săptămâni pentru donatorii de sânge, cu acceptare a maxim 5 donări pe an la bărbați şi 4 la femei.

12. Pe lângă beneficiile pentru sănătate cei ce donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite şi primesc șapte tichete de masă, fiecare în valoare de 9,57 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, decontarea transportului şi un abonament pe transportul în comun la jumătate de preț.

13. Donarea de sânge se poate face la centrul regional de transfuzii sanguine din județul dumneavoastră.

În Ploieşti vă puteți prezenta la (Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, situat Șoseaua Vestului 24, Ploiești, mâine dimineață începând cu ora 7AM. Astăzi Centrul nu e deschis, pentru doritorii donatori, vă puteți deplasa până la Bucureşti, doar în Bucureşti sunt deschise centrele de transfuzie unde puteți dona.

Donați ca să salvați!

foto: DSU

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Investitii majore la Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Andreoiu din Ploiesti: se doreste implementarea conceptului de „sanatate digitala”
Next post Alte două săli de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti vor fi modernizate