Autoritatile prahovene, APEL catre medici pentru implicarea in campania de vaccinare

Read Time:2 Minute, 35 Second

„Lupta împotriva pandemiei de COVID-19 este un efort comun pe care trebuie să-l depunem cu toții pentru a reveni la viața normală.

Luna aceasta se împlinește un an de când a fost depistat primul caz al unei persoane infectate cu SARS-CoV-2 în Prahova. De atunci, am început să învățăm o altfel de contabilitate: cea a bolnavilor de COVID-19 și, totodată, să avem și cel mai nedorit bilanț: al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza acestui nou coronavirus.

        Vaccinarea este soluția care poate accelera întoarcerea la viața de care ne este dor, în care putem să ne revedem și să ne îmbrățișăm apropiații, ne putem bucura de vacanțe, iar pacienții cu diverse afecțiuni, unele dintre ele grave, vor putea beneficia de îngrijirea adecvată și în acele spitale care, momentan, sunt destinate tratării bolnavilor cu noul coronavirus.

        Pentru buna funcționare a campaniei de imunizare, în Prahova, Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Prahova, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale s-au implicat încă de la sfârșitul anului trecut pentru identificarea, amenajarea și buna coordonare a centrelor de vaccinare. O problemă majoră însă o constituie personalul medical de care este nevoie pentru funcționarea acestor centre. Iar deficitul de resursă umană specilizată, fără de care deschiderea unor noi centre este imposibilă, se va resimți și mai puternic odată cu debutul, în luna aprilie, a celei de-a treia etape.

        Este motivul pentru care facem apel public către toți medicii în a se alătura acestei campanii. Până în prezent, DSP Prahova a transmis o adresă către Colegiul Medicilor din județ, dar și către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Prahova, pentru a identifica disponibilitatea personalului medical calificat de a se implica în procesul de vaccinare anti COVID-19.

        În județul Prahova, au fost amenajate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești,  Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei. Pentru a fi operaționalizate integral în etapa a III-a, depinde însă de implicarea personalului medical de specialitate, remunerat pentru activitatea de imunizare, și de dozele alocate.

        Reamintim faptul că primăriile localităților unde sunt centre de vaccinare vor încheia cu persoanele selectate un contract de prestări servicii, cu plata la oră:

90 lei/oră pentru medici

45 lei/oră pentru asistenți

20 lei/oră pentru personalul care face înregistrările (sume brute)”.

Acesta este mesajul autorităților transmis joi de la niveul instituțiie prefectului județului Prahova.

PRECIZĂRI: Modelul de contract și sumele plătite sunt stabilite prin Ordin de Ministru și vor fi decontate din bugetul de stat.

        Cei interesați în a obține informații și a colabora în cadrul acestei campanii sunt rugați să se adreseze reprezentanților primăriilor din localitățile amintite mai sus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post LA ZI: In Prahova, treptat, ne apropiem de 65000 de doze de vaccin administrate
Next post Peste 24.000 de prahoveni au fost primit pana azi si a doua doza de vaccin anti-Covid!