Care sunt criteriile de siguranță pentru jucării? Afla de la bekid.ro

Read Time:3 Minute, 34 Second

            Toate jucăriile pe care le cumperi pentru bebelușul tău trebuie să îndeplinească standardele de siguranță. Sfaturile de mai jos te pot ajuta să găsești jucării sigure pentru micuțul tău. Dincolo de recomandările producătorilor, verifică întotdeauna fiecare jucărie în parte pentru a te asigura că nu există piese libere sau rupte.

            Aspecte cărora e nevoie să le acorzi atenție

            Respectă întotdeauna recomandările de vârstă ale producătorilor. Unele jucării au piese mici care pot provoca sufocarea în caz de înghițire, așa că țineți cont de toate avertismentele de pe ambalajul jucăriilor. 

            Jucăriile ar trebui să fie suficient de mari – cel puțin 3 centimetri și un diametru de aproximativ 6 centimetri, astfel încât să nu poată fi înghițite sau să rămână blocate pe trahee. Un tester pentru piese mici sau un tub poate determina dacă o jucărie este prea mică. 

            Aceste tuburi sunt proiectate să aibă aproximativ același diametru ca și traheea unui copil. Dacă un obiect se potrivește în interiorul tubului, atunci este prea mic, ca atare, nepotrivit.  Dacă nu găsești unul dintre aceste produse, o rolă de hârtie igienică poate fi utilizată în același scop.

            Evită monedele, bilele și jocurile cu bile cu diametrul mai mic de 4 – 5 centimetri, deoarece acestea pot fi duce la sufocarea copilului.

            Jucăriile cu baterii ar trebui să aibă carcase care se fixează cu șuruburi, astfel încât cei mici să nu le poată deschide. Bateriile și lichidul pentru baterii prezintă riscuri grave, putând provoca inclusiv sufocare, sângerare internă și arsuri chimice.

            Când verifici siguranța unei jucării, asigură-te că este incasabilă și suficient de puternică pentru a rezista la mestecat. 

            De asemenea, asigură-te că nu are:

  • capete ascuțite sau părți mici, cum ar fi roți sau butoane care pot fi desprinse
  • corzi mai lungi de 8 centimetri
  • piese care ar putea deveni puncte de prindere pentru degetele mici

            Evită să dai copilului tău jucării vechi. DIn păcate, deși sunt frumoase și pot avea o importantă semnificație pentru tine, există riscul ca acestea să fie vopsite cu diverse lacuri care conțin plumb.

            Animalele de pluș sau alte jucării vândute la tarabe stradale, targuri sau alte evenimente, nu au întotdeauna certificările de siguranță. Deși cel mai bine este să achiziționezi jucăriile din surse sigure, dacă ești în situația în care copilul primește o astfel de jucărie, verifică dacă există părți detașabile sau ascuțite, dacă obiectul prezintă sau nu un risc pentru cel mic. 

            Nu oferi niciodată baloane sau latex vinil copiilor mai mici de 8 ani. Un copil care suflă sau mestecă un balon se poate sufoca inhalându-i. Și baloanele umflate prezintă un risc, deoarece pot duce la situații în care copilul sparge balonul și îl bagă în gură.

Nu oferi niciodată jucăriilor automate pentru bebeluș sau copil mic, care conțin adesea piese mici. 

            Acordă atenție jucăriilor din pluș. Verifică toate cusăturile cu multă atenție. Dacă nu este bine cusută, din jucărie copilul poate scoate umplutura, care prezintă un risc semnificativ de sufocare. 

            Oricât ar fi de draguțe, evită cu orice preț jucăriile fragile.

            Acordă atenție la numărul de decibeli emis de o jucărie muzicale deoarece sistemele auditive ale bebelușilor sunt sensibile și pot fi deteriorate.

            Pentru jucării care îndeplinesc standarde înalte de calitate, vizitează bekid.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inca 2 FOCARE COVID identificate in Prahova
Next post Prahova: Numarul cazurilor active la zi urca spre… 2000. In ultimele 24 de ore, 17 copii si adolescenti au fost confirmati pozitiv!