CAS Prahova informeaza: Concedii medicale in caz de arsuri

Read Time:45 Second

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova informează că, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 158/2005, privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, modificată de Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 14/2021, persoanele asigurate care au suferit anumite tipuri de arsuri pot beneficia de concediu medical fără prezentarea adeverinței de la plătitorul de indemnizații pe toată durata de tratament până la vindecare, inclusiv pe perioada de recuperare. În acest caz, medicul curant nu are obligația întocmirii planului de urmărire a evoluției bolii.

Gradul de acordare al indemnizației este de 100% din baza de calcul, fiind acordat fără condiție de stagiu de asigurare.

Tipurile de arsuri care fac obiectul acestui tip de concediu medical sunt arsurile de gradul IIB-III localizate pe faţă, scalp, mâini, picioare, organe genitale, perineu, articulaţii mari şi/sau arsuri de gradul III cu alte localizări, care afectează cel puţin 10% din suprafaţa corporală.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nenorocirea de la Schuller- chiar de Ziua Internationala a Medicinei de Urgenta. Reactie a conducerii spitalului… ioc! mai asteptam…
Next post Cateva picaturi de sange pot SALVA o viata! Iunie- luna donatorului de sange