CAS PRAHOVA: Precizari cu privire la eliberarea cardului european de sanatate

Read Time:1 Minute, 17 Second

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, cu sediul în strada Praga, nr.1, judetul Prahova, aduce în atenția cetățenilor câteva precizări privind eliberarea cardului european de sănătate – documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al UE.

Cardul european se eliberează asiguratului de către casa de asigurări de sănătate la care acesta este asigurat, costul cardului european fiind suportat din fond. Perioada de valabilitate a cardului european este de 2 ani de la data emiterii. Menționăm că asiguratul este persoana asigurată în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din România, conform legislației în vigoare.

Emiterea cardului european se face numai prin intermediul sistemului informatic unic naţional care gestionează aplicarea regulamentelor UE privind drepturile asiguraţilor aflaţi în şedere temporară într-un stat membru al UE. Asiguratul care solicită înlocuirea cardului european în interiorul perioadei de valabilitate stabilite prin reglementările UE va putea beneficia, contra cost, de un alt card a cărui perioadă de valabilitate nu va putea depăşi perioada de valabilitate a cardului iniţial.

Cardul european se eliberează numai în situaţia deplasării asiguratului pentru şedere temporară într-un stat membru al UE. În cazul unor circumstanţe excepţionale, care împiedică punerea cardului la dispoziţia persoanei asigurate, casa de asigurări de sănătate eliberează certificatul provizoriu de înlocuire a cardului european. Cardul european şi certificatul de înlocuire a acestuia deschid dreptul titularului la aceleaşi servicii medicale.

Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE în vederea beneficierii de tratament medical.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Elicopter SMURD chemat la Fulga de Sus. MOTIVUL?!
Next post Infectiile urinare afecteaza cel putin 5 din 10 femei; Care este tratamentul