Ce implanturi dentare ți se potrivesc: plasate direct în os sau subperiostale? Iată răspunsul specialiștilor! (P)

Read Time:2 Minute, 51 Second

Cercetarea medicală progresează în permanență, astfel încât, în fiecare an, apar soluții noi pentru pacienții care se confruntă cu diferite probleme de sănătate. În domeniul medicinii stomatologice, cele mai evidente progrese sunt cele care au făcut posibilă apariția tratamentului cu implanturi dentare.

Acestea sunt piese din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care țin loc de rădăcină a dintelui și susțin cu succes o lucrare fixă definitivă. Astfel, reprezintă cea mai bună metodă disponibilă de înlocuire a unui dinte pierdut.

Deoarece fiecare pacient în parte este diferit, și soluțiile necesare pentru a-i trata cu succes trebuie să fie, la rândul lor, personalizate. În consecință, au apărut mai multe tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele prezentând avantaje remarcabile pentru anumite categorii de persoane care au pierdut unul sau mai mulți dinți.

Printre diferitele soluții la care apelează cel mai frecvent și cu cel mai mare succes medicii stomatologi, ies în evidență două variante: implanturile plasate direct în os și cele subperiostale. Iată care este procedura aplicată în fiecare caz și cui îi este recomandată în mod special fiecare dintre cele două variante.

Implanturi dentare plasate direct în os

Aceasta este soluția la care se apelează cel mai frecvent, în domeniul implantologiei dentare. Ea este eficientă și, în același timp, are un preț accesibil, deoarece nu presupune efectuarea altor proceduri medicale. Pentru a putea fi efectuată o astfel de inserare, este nevoie ca oasele mandibulei și maxilarului să fie intacte și să nu se fi tasat.

Această tasare apare la acele persoane care amână momentul prezentării la cabinet și, din această cauză, petrec prea mult timp cu un spațiu gol în cavitatea bucală. În acest fel, ele își restrâng singure posibilitatea de a apela la diferite proceduri stomatologice.

Pacienților cu resorbție osoasă severă le sunt recomandate implanturile zigomatice, care reprezintă o particularitate a celor plasate direct în os. Cu o lungime mai mare, ele se inserează în maxilarul superior, străbat sinusurile, iar vârful este ancorat direct în osul pometelui, cunoscut sub denumirea de os zigomatic.

implanturi dentare

Implanturi dentare subperiostale

Această soluție le este recomandată acelor pacienți care nu au suficient os natural sănătos, dar nici nu vor să se supună unei proceduri de mărire osoasă pentru o reconstrucție.

În acest caz, nu mai este vorba despre un simplu șurub din titan, ci este utilizat un schelet realizat din același material cu ajutorul laserului, care acoperă complet osul maxilar sau mandibular și, în acest fel, oferă suport stabil și precis pentru lucrarea fixă.

Procedura presupune realizarea unui model 3D al osului pacientului, pe baza căruia se realizează ulterior, într-un centru specializat, scheletul de titan 100% biocompatibil. El este fixat direct sub țesutul gingival, cu ajutorul unor microșuruburi speciale. Datorită analizei computerului tomograf, acestea sunt poziționate în zonele ideale pentru fiecare pacient în parte.

În numai 24 de ore de la prezentarea la medic se atașează lucrarea provizorie fixă, pe care pacientul o va putea folosi imediat, pentru a mânca sau a zâmbi fără griji. Timp de 3-4 luni va trebui să se mulțumească însă cu alimente moi, iar după aceea va fi montată lucrarea fixă definitivă, care va arăta și se va comporta la fel ca dinții naturali.

Mergi la un medic specialist și vezi care este soluția potrivită pentru tine: implanturi dentare plasate direct în os sau subperiostale! Urmează-i sfatul și vei avea parte de o calitate a vieții mult îmbunătățită!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post La Ploiești continuă testarea gratuită Babeș-Papanicolau și HPV
Next post Cum se calculează termenii de rulaj la cazinouri? (P)