Ce trebuie sa iei in considerare cand vrei sa alegi cei mai buni dezinfectanti instrumentar medical? (P)

Read Time:2 Minute, 32 Second

Pentru un medic cu experienta, alegerea unor dezinfectanti instrumentar medical cu adevarat eficienti nu este una grea. Totusi, pentru administratorii cabinetelor sau centrelor medicale, care nu pot avea niciun fel de legatura cu acest domeniu, aceasta alegere devine una dificila.

Evident, trebuie luat in considerare faptul ca dezinfectarea necorespunzatoare poate duce la probleme extrem de grave din punct de vedere medical – atat pentru pacient, cat si pentru medic si clinica in sine. Tocmai de aceea, trebuie sa te asiguri ca dezinfectantii pe care ii achizitionezi sunt nu numai de cea mai inalta calitate, dar se ridica si la standardele in vigoare.

Substante active gasite in dezinfectanti instrumentar medical

De obicei, produsele de calitate au la baza fie acidul peracetic, fie glucoprotamina. Aceasta din urma este un biocid si este folosita, in principal, pentru dezinfectarea in profunzime a suprafetelor si instrumentelor.

Acidul peracetic este un acid antimicrobian care este recomandat pentru suprafetele dure sau care sunt supuse unui trafic intens (de microbi si virusuri). Totodata, acesta poate avea si un efect coroziv puternic, motiv pentru care este folosit si ca dezinfectant instrumentar.

Acestia trebuie sa fie in conformitate cu VAH – Asociatia de Igiena Aplicata

Astfel, pentru a indeplini cerintele impuse de aceasta asociatie, acesti dezinfectanti instrumentar medical trebuie sa fie marcati ca bactericizi, levuricizi, tuberculocizi si micobactericizi. Totodata, acestia trebuie sa indeplineasca anumite conditii de curatenie si murdarie (stipulate de diverse standarde europene).

Aria de utilizare trebuie sa se potriveasca instrumentarului medical

Evident, poti gasi produse de calitate slaba si in domeniul medical. De exemplu, poti da peste dezinfectanti instrumentar medical care, ironic, nu au niciun efect asupra acestui tip de obiecte. Tocmai de aceea, trebuie sa verifici eticheta si sa te asiguri ca aceasta mentioneaza anumite lucruri.

Asadar, la capitolul arie de utilizare, un dezinfectant de calitate va mentiona ca acesta poate fi folosit atat in dezinfectarea manuala, cat si in dezinfectarea la nivel inalt a instrumentarului medical. Mai apoi, la fel de importante sunt recomandarile privind tipul de instrumente ce pot fi dezinfectate cu acesta.

Majoritatea dezinfectantilor sunt conceputi si recomandati pentru dezinfectia instrumentelor termolabile sau celor ce nu pot fi autoclavate.

Substante ce trebuie evitate

Aldehidele sunt compusi ce ar trebui evitati atunci cand esti in cautare de dezinfectanti instrumentar medical. Acestea, desi sunt folosite la scara larga in alte produse, pot cauza iritatii la nivelul pielii odata ce intra in contact cu oxigenul.

Astfel, in urma dezinfectiei partial corespunzatoare, daca instrumentarul inca prezinta urme de dezinfectant ce contine aldehide, acestea din urma pot cauza iritatii sau sensibilitate crescuta la nivelul pielii.

Cauti dezinfectanti instrumentar de cea mai buna calitate?

Daca raspunsul este da, intra acum pe eDezinfectanti.ro si descopara probabil cea mai variata gama de dezinfectanti – nu numai pentru instrumentar. Magazinul online eDezinfectanti iti pune la dispozitie dezinfectanti suprafete, instrumentar, pentru maini, dar si echipamente protectie, detergenti si echipamente curatenie.

Pe scurt, daca administrezi o afacere si vrei sa garantezi curatenia si dezinfectia sediului acesteia, o singura comanda din acest magazin te poate scapa de toate problemele – nu numai de virusuri si bacterii!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Imbratisarile care vindeca… din partea unui OM cat MOS CRACIUN: Gabriela Radulescu, directoral filialei Crucii Rosii Prahova
Next post Recomandari si contraindicatii atunci cand folosesti aparate masaj (P)