Centru de radioterapie la Spitalul Municipal Ploiesti; termen limita pentru depunerea ofertelor

Read Time:1 Minute, 24 Second

Ministerul Sănătății din România, prin proiectul Băncii Mondiale, a demarat o nouă etapă importantă în îmbunătățirea infrastructurii medicale a țării. Echipa PSD Prahova, prin vocea consilierului local Robert Vîscan și cu ajutorul parlamentarilor PSD Prahova, se bucură să anunțe lansarea licitației internaționale pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, destinate noului centru de radioterapie ce va fi construit la Spitalul Municipal Ploiești.

În cadrul acestui proiect amplu de dezvoltare a sistemului de sănătate, Ministerul Sănătății a investit aproximativ 40 de milioane de Euro pentru construirea și dotarea a nu mai puțin de 7 centre de radioterapie, care au fost deja puse în funcțiune în cursul anului 2022. Aceste investiții majore au avut ca scop îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, contribuind astfel la creșterea șanselor de vindecare și ameliorarea calității vieții acestora.

Noul centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești va beneficia de două acceleratoare liniare medicale, stații pentru planificarea tratamentelor radioterapeutice, precum și stații de conturare, toate acestea fiind echipamente moderne și de înaltă performanță. De asemenea, proiectul cuprinde și lucrări civile de construcție pentru amenajarea optimă a spațiilor în vederea instalării și funcționării eficiente a echipamentelor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru echipamentele medicale este stabilit pentru data de 17 august 2023. Începând cu anul 2024, noul centru de radioterapie va fi operațional și va asigura tratamente radioterapeutice de înaltă calitate pentru pacienții cu cancer din județul Prahova și din regiunile învecinate.

Ministerul Sănătății, împreună cu Partidul Social Democrat, rămân dedicate asigurării unui sistem de sănătate modern și accesibil, iar această nouă investiție va aduce beneficii semnificative pentru comunitate și pentru pacienții care luptă cu această boală dificilă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Metode Avansate de Deratizare pentru Prevenirea Infestarii cu Rozatoare
Next post Transformă-ți pasiunea pentru îngrijirea oamenilor într-o carieră de succes cu Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” Ploiești!