Cifrele raman alarmante: 681 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național! 27 cazuri confirmate in PRAHOVA!

Read Time:2 Minute, 5 Second

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până luni, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

IMPORTANT: Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

ATENȚIE: Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Tot nu sunt vești bune: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 681 noi cazuri de îmbolnăvire.

Capitala înregistrează, în continuare, cifre de natură să îngrijoreze: 107 cazuri noi!

 PRAHOVA A RAPORTAT 27 DE CAZURI NOI!

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1126 persoane. Dintre acestea 182 au fost declarate vindecate și externate, iar 52 au decedat.
Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 20 pacienți (18 sunt intubați).


În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:
-51) persoană de sex feminin, 83 de ani, decedată pe 19 iulie. Comorbidități: accident vascular cerebral, afazie, diabet zaharat tip II;
-52) persoană de sex masculin, 81 de ani, decedat pe 19 iulie. Comorbidități: Boală pulmonară cronică, HTA, insuficiență renală, insuficiență hepatică, tulburări de ritm cardiac.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 229 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 169 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 65 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate și 60 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 30 de sancțiuni:
– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 14 sancțiuni;
– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 14 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților;
– au fost aplicate 2 sancțiuni unor operatori economici pentru organizarea de activități in spațiul public/privat/inchis.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 8750 lei.

Detalii: AICI

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post CJ Prahova va aloca 3,1 milioane lei pentru noi dotari la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti; lista echipamentelor ce vor fi achizitionate
Next post Prahova, in topul national al cazurilor de Covid-19 si deceselor in ultima saptamana!