Costurile procedurii de implant dentar (P)

Read Time:4 Minute, 27 Second

Tot ce trebuie sa știi despre implant dentar pret, factorii care influențează costul total al unui implant dentar, cat și avantajele.

Implantul dentar este o soluție modernă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacienților un zâmbet perfect și funcționalitate orală îmbunătățită.

Dacă vă gândiți să investiți într-un implant dentar, prețul poate fi un factor determinant în alegerea dumneavoastră.

La clinica Stoma-urgent.ro, puteți beneficia de un implant dentar de calitate, la un preț accesibil de 1000 lei.

Costul mediu al unui implant dentar se poate situa între 3.000 și 5.000 de lei, sau poate chiar depăși această sumă.

Ce este un implant dentar și cum funcționează?

Un implant dentar este un dispozitiv biocompatibil, de obicei fabricat din titan, care se inseră în osul maxilar sau mandibular pentru a susține o coroană, punte sau proteză dentară.

Procesul de inserare a implantului dentar implică o intervenție chirurgicală și o perioadă de vindecare, după care se atașează o piesă intermediară numită abutment și, în final, coroana dentară.

Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare au numeroase avantaje în comparație cu alte metode de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile sau protezele dentare:

 1. Durabilitate: Implanturile dentare au o durată de viață îndelungată, de până la 20 de ani sau mai mult, cu îngrijire corespunzătoare.
 2. Estetică: Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali, oferind un aspect estetic plăcut.
 3. Funcționalitate: Implanturile dentare permit o masticare și vorbire mai eficientă, comparativ cu protezele dentare.
 4. Protejarea sănătății osoase: Implanturile dentare stimulează osul maxilar sau mandibular, prevenind astfel pierderea osoasă care poate apărea în cazul dinților lipsă.

Factori care influențează prețul unui implant dentar

Mai mulți factori pot influența costul unui implant dentar, precum:

 1. Materia prima: Calitatea și tipul de materiale utilizate pot influența prețul implantului dentar.
 2. Experiența medicului: Costurile pot varia în funcție de experiența și reputația medicului stomatolog.
 3. Laboratorul dentar: Prețul coroanei sau al protezei dentare poate varia în funcție de laboratorul dentar ales.
 4. Intervențiile suplimentare: Uneori, pot fi necesare proceduri suplimentare, cum ar fi extracții, sinus lift sau adiție osoasă, care vor adăuga la costul total al tratamentului.
 1. Zona Geografica: Prețurile implanturilor dentare pot varia în funcție de zona geografică și de nivelul de dezvoltare economică al unei regiuni.
 2. Asigurarea: Dacă aveți o asigurare dentară, aceasta poate acoperi o parte din costul tratamentului. Este important să verificați în prealabil ce acoperire oferă politica dumneavoastră de asigurare.
 3. Consultații și investigații: Înainte de a începe procedura de implant dentar, medicul stomatolog poate solicita investigații suplimentare, precum radiografii, tomografii computerizate sau analize de sânge, care pot influența costul final.

Prețul implanturilor dentare

La clinica Stoma Urgent, ne mândrim cu furnizarea de servicii stomatologice de înaltă calitate la prețuri accesibile.

Un implant dentar la clinica noastră costă 1000 lei, incluzând procedurile chirurgicale și materialele necesare.

Prețul coroanei sau al protezei dentare care va fi atașată implantului este separat și poate varia în funcție de tipul și materialul ales.

Doare sau nu inserarea unui implant dentar?

Inserarea unui implant dentar este o intervenție chirurgicală care implică deschiderea gingiei și forarea osului pentru a insera implantul.

Cu toate acestea, în timpul procedurii, pacienților li se administrează anestezie locală pentru a reduce sau elimina senzațiile de durere.

Anestezia locală asigură un nivel ridicat de confort pentru pacient, iar majoritatea persoanelor nu resimt durere în timpul procesului de inserare a implantului dentar.

După intervenția chirurgicală, este posibil să apară disconfort, umflare și ușoară sensibilitate în zona tratată. Aceste simptome sunt normale și de obicei dispar în câteva zile.

Medicul stomatolog vă poate recomanda medicamente antiinflamatoare sau analgezice pentru a vă ajuta să gestionați eventualele dureri și să vă asigura o recuperare cât mai confortabilă.

Este important să urmați instrucțiunile postoperatorii furnizate de medicul stomatolog, inclusiv curățarea și îngrijirea corespunzătoare a zonei, pentru a preveni complicațiile și a accelera vindecarea.

Dacă durerea persistentă sau alte simptome anormale apar în urma inserării implantului dentar, este recomandat să contactați medicul stomatolog pentru o evaluare și asistență suplimentară.

Ce pret are un implant dentar?

Intrebarile “cât costă un implant” sau “care este prețul unui implant” sunt adesea puse

și înțelese în mod eronat. Motivul? Medicul stomatolog nu comercializează implanturi dentare în sine, ci oferă un tratament medical folosind implantul.

Prin urmare, ar fi mai potrivit să întrebăm: „Cât costă un tratament de reabilitare dentară cu ajutorul unui implant?”

Un implant dentar este format din trei componente principale, fiecare având propriul preț:

 1. Implantul propriu zis: Aceasta este dispozitivul (sub forma de surub)care se infileteaza în osul maxilar sau mandibular și servește drept rădăcină artificială pentru dinte. Pretul implantului variază în funcție de marca și tipul de material utilizat: 2000 -6000 lei.
 2. Abutmentul (bontul protetic): Abutmentul este componenta care se conectează între fixtura implantului și coroana dentară, servind ca bază de sprijin pentru coroană. Abutmenturile pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi titan, zirconiu sau aliaje metalice. Prețul bontului depinde de materialul ales și de complexitatea designului și se situează între 300-800 lei pentru cele din titan și 600 – 1200 lei cele din zirconiu.
 3. Coroana dentară: Aceasta este partea vizibilă a implantului dentar, care înlocuiește dinte natural la suprafață. Coroanele dentare pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi ceramică, zirconiu, metal sau combinații ale acestor materiale. Costul coroanei dentare variază: 800 – 1500 lei ptr coroane dentare metalo-ceramice, pana la 2500 – 5000 lei ptr cele din aur.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti se va transforma in Spital Clinic Universitar. Studenti ai UMF Carol Davila vor veni la Ploiesti
Next post Control: Subprefectul ia pulsul activitatii DSP Prahova