Cu se să iau asipirina dom’ doctor? Cu cafeluta? Nu mai bine cu compot? Sau cu… apa fiarta?

Read Time:1 Minute, 53 Second

MEDICII ATRAG ATENȚIA: Combinația de pastile cu sucuri de fructe poate să aibă reacții neprevăzute. De pildă, sucurile de lamâie, mango sau grapefruit va face organismul să absoarbă prea mult din medicament, prea repede, în timp ce alte sucuri precum cel de mere și cel de portocale vor face că organismul să absoarbă mult prea puțin.
Nici sucurile acidulate din comerț nu sunt indicate! Acestea, din pricina aditivilor, practic pot anihila efectul medicamentelor.
Specialiștii susțin, de asemenea, că aciditatea și cafeina amplifică astmul în cazul celor care iau pastilele tocmai pentru această afecțiune. Dacă luați aspirina, analgezicele sau chiar medicamentele pentru afecțiuni stomacale împreună cu lichidele de mai sus, combinația poate duce la arsuri/crampe de stomac sau stomac deranjat.
S-ar spune și că în cazul cafelei decafeinizate, acidul tot va dizolva pastilele prea repede, ceea ce înseamnă că și efectul medicamentului va înceta mai devreme.
Cel mai indicat este să luăm medicamentele cu apă de la robinet.
IMPOTARNT: Laptele şi produsele lactate nu trebuie consumate când se administrează anumite medicamente (atenția la tendința aceasta mai ales în cazul tratamentului copiilor!), căci pot anula efectul pe care ar trebui să-l aibă acestea asupra organismului. Interacţiunile dintre alimente şi medicamente sunt extrem de numeroase. Potrivit medicilor, este preferabil ca, la fiecare medicament să întrebaţi medicul care vi l-a recomandat dacă se impune şi o modificare în regimul alimentar și dacă este permis consumul de lactate, în special în cazul celor fermentate (iaurt, smântână, sana, chefir)

Antibioticele nu se consumă cu lactate!
Asocierea lactatelor cu antibioticele este o practică des utilizată din convingerea că lactatele (în special produsele lactate obţinute prin fermentaţie, aşa cum sunt iaurtul, chefirul, sana) ajută la menţinerea florei intestinale. Specialiștii subliniază că tocmai este complet greşită această concepție. Multe antibiotice şi produse chimioterapeutice interacţionează cu calciul din lapte şi formează chelaţi neabsorbabili care se elimină prin fecale. Tetraciclina şi fluorochinolonele cum ar fi: ciprofloxacina, ofloxacina, norfloxacina etc. pot forma astfel de chelaţi, care dacă nu se absorb, atunci nu au efect sau au efect terapeutic redus ce poate duce la un eşec al tratamentului (sursa: epochtimes-romania.com).

sursa foto: headexpert.ru

Cel mai indicat este să luăm medicamentele cu apă de la robinet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bolnavii de diabet, în atenția ministrului Sănătății. Ce comentează Sorina Pintea pe contul său de socializare
Next post Se inmultesc cazurile de suicid prin spanzurare in Prahova?