Cum alegi pătuțul potrivit pentru bebelușul tău (P)

Read Time:4 Minute, 20 Second

Te-ai pregătit din timp pentru venirea pe lume a primului tău copil amenajându-i camera, dar încă nu ai reușit să-i cumperi pătuțul potrivit?

Alegerea pătuțului potrivit pentru un bebeluș nu este o sarcină ușoară pentru că este unul dintre singurele locuri în care poate fi lăsat nesupravegheat. De aceea, trebuie să acorzi atenție la câteva detalii importante. Pentru a bifa aceste criterii, îți vom spune cum să le recunoști. Astfel, alegerea pătuțului potrivit înseamnă găsirea echilibrului perfect între confort, estetică și siguranță.

Iar dacă ai nevoie de un buget suplimentar pentru a cumpăra un pătuț de calitate pentru bebelușul tău, solicită un credit IFN. Faci astfel rost de bani rapid pentru a finaliza amenajarea camerei la timp.

Atunci când alegi pătuțul ideal, primul lucru de reținut este că mobilierul trebuie să respecte reglementările UE care garantează siguranța mobilierului pentru copii. Pătuțurile care respectă reglementările menționate au trecut o serie de teste care garantează rezistența și siguranța mobilierului.

Astfel, distanța dintre bare trebuie să fie cuprinsă între 45 și 65 de centimetri pentru a permite bebelușului să-și scoată brațul, dar nu și trunchiul, deoarece s-ar bloca. De asemenea, sunt reglementate înălțimea lateralelor și tetierelor și dimensiunea lamelelor suportului pentru saltea. În plus, standardul recomandă existența unui spațiu mic între saltea și părțile laterale ale pătuțului pentru a împiedica copilul să bage mâna sau piciorul și să rămână blocat acolo.

Caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească pătuțul

Pătuțul trebuie să fie confortabil și sigur pentru o stare bună a bebelușului. Poate fi din lemn sau metal și trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

·        Un pătuț bun trebuie să fie lat pentru a permite o bună mobilitate a picioarelor și brațelor;

·        Platforma pe care se sprijină salteaua trebuie să fie fermă și să aibă mai multe poziții, pentru ca atunci când copilul crește să o poți da mai jos;

·        Pereții laterali ai pătuțului trebuie realizați din bare cu o înălțime de aproximativ 70 sau 80 cm, dispuse astfel încât să împiedice copilul să-și scoată capul printre ele. Cu toate acestea, trebuie să permită copilului să aibă o vedere largă;

·        Salteaua pătuțului trebuie să fie fermă. Trebuie evitate saltelele excesiv de moi precum și folosirea pernelor.

Pătuțurile din lemn sunt preferatele viitorilor părinți, însă cele din aluminiu sunt mai ușoare și mai rezistente. Cu toate acestea, ambele sunt stabile și sigure pentru bebeluș. Însă, dacă alegi un pătuț din aluminiu, asigură-te că toate piesele metalice care pot intra în contact cu bebelușul sunt căptușite pentru a evita ca acesta să se lovească.

Tipuri de pătuțuri pentru copii

Alegerea unui pătuț de calitate este esențială. Pentru că, așa cum am menționat, va fi locul de odihnă al bebelușului tău pentru următorii ani. Pentru a alege un pătuț potrivit trebuie să ții cont de mărime, material, confort, siguranță, adaptabilitate, durată de viață și preț. Iată ce tipuri de pătuțuri poți găsi în magazine:

1.       Pătuț clasic

Este un produs pe care micuțul tău îl poate folosi până la vârsta de maximum 3 ani, din cauza dimensiunii sale limitate. Are diferite forme: circular, dreptunghiular, cu mobilier atașat etc.

2.       Pătuț convertibil

Este o alegere foarte populară în rândul părinților datorită versatilității sale. Acesta poate fi transformat cu ușurință într-un pat clasic. Cu toate acestea, prețul său este de obicei mai mare. Însă, poate fi o investiție utilă, deoarece copilul îl poate folosi în cea mai mare parte a copilăriei.

3.       Pătuț pliant

Acest tip de pătuț este ideal pentru tine dacă obișnuiești să călătorești des, deoarece îl poți plia și lua cu tine oriunde mergi. Este foarte ușor de manevrat și ocupă puțin spațiu. În plus, există modele care dispun de roți, ceea ce face mutarea lor dintr-un loc în altul mai ușoară.

4.       Pătuț cu masă de înfășat

Factorul distinctiv al acestui pătuț este că are un mini-dulap încorporat, astfel încât să poți avea la îndemână câteva produse de bază sau haine pentru bebelușul tău. De asemenea, dispune de o masă de înfășat deasupra, care îți permite să schimbi scutecul micuțului tău oricând este nevoie.

Cum alegi pătuțul ideal pentru bebeluș

Tipul de pătuț pe care îl alegi va depinde foarte mult de funcțiile pe care dorești să le aibă și de gradul de utilizare. De exemplu, dacă vrei un pătuț care să poată fi folosit mai mulți ani, poți opta pentru pătuțul convertibil, însă dacă ești o persoană care călătorește mult, pătuțul pliant e cea mai bună alegere.

Totuși, cel mai important lucru este ca bebelușul tău să fie mereu în siguranță. Prin urmare, orice tip de pătuț ai alege, trebuie să te asiguri că este un produs de cea mai bună calitate. Iar dacă prețul lui îți depășește bugetul, solicită un credit de nevoie personale. Un astfel de credit este soluția ideală pentru a putea achiziționa pătuțul perfect pentru minunea ce urmează să vină pe lume.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Prevenirea risipei de alimente în restaurantul dumneavoastră și beneficiile acestei practici (P)
Next post Inchirierea unei masini: cum sa va bucurati de libertate si confort in timpul calatoriei? (P)