Cursuri GRATUITE de BRUTAR pentru tinerii fără loc de muncă din Prahova (P)

Read Time:2 Minute, 52 Second

Dacă ai vârsta între 16 și 29 de ani, nu ai un loc de muncă și ai reședința în județul Prahova ai posibilitatea să te înscrii la cursuri gratuite de Brutar prin intermediul proiectului ENTER.

Cursurile de calificare pentru ocupația Brutar sunt gratuite și sunt acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), iar diplomele obținute la final de curs sunt recunoscute la nivel național și European. Cursurile vor avea o durată totală de 360 ore – 120 ore teorie și 240 ore practică.

Anul 2023 a început cu noi oportunități, locuri de muncă și restricții Covid 19 rămase în urmă. Industria de panificație din județul Prahova este în creștere: în ultima perioadă în acest domeniu apar tot mai multe afaceri noi sau s-au redeschis și unele afaceri vechi.

De aceea, brutăriile, patiseriile, cofetăriile sau alte unități de producție din industria de panificație sunt în căutarea personalului calificat – specialiști care cunosc noile practici, tehnici și utilaje din industrie.

Astfel, dacă ești interesat de un loc de muncă în acest domeniu, ai posibilitatea să participi la cursuri gratuite de Brutar. Cursurile te vor ajuta să dobândești cunoștințe specifice meseriei și vei avea posibilitatea să îți dezvolți abilitățile practice necesare pentru persoanele fără experiență, ceea ce te va ajuta în identificarea unui loc de muncă.

Proiectul ”ENTER” este finanțat din Fonduri Europene și implementat de către Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Proiectul vine în susținerea tinerilor din Regiunea Sud Muntenia care nu au loc de muncă și nici nu urmează o formă de învățământ (tinerii NEETs).

În urma unei cercetări efectuate de către Organizația Internațională a Muncii, s-a concluzionat că recuperarea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor este încă în urmă.

Aceste cercetări au confirmat că pandemia COVID-19 a afectat tinerii mai mult decât orice altă grupă de vârstă, iar aceștia au suferit o pierdere procentuală mult mai mare în ceea ce ține de ocuparea forței de muncă decât adulții. În plus, mulți dintre ei au avut un acces limitat la învățământ în perioada pandemiei.

Pentru a vă înscrie în proiect trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

  • Vârsta între 16 și 29 de ani.
  • Să nu aveți loc de muncă și să nu fiți înscris în prezent într-o formă de învățământ.
  • Domiciliul sau reședința să fie în județul Prahova și alte județe din Regiunea Sud Muntenia .

Ce trebuie să faci ca să te înscrii:

  1. Completează formularul de la pagina www.inscriere-enter.ro
  2. În câteva zile vei fi contact de experții proiectului pentru a-ți oferi detalii despre cursuri și a te ajuta la înscriere.
  3. Să vă înregistrați și profilați la Serviciul Public de Ocupare (SPO) – AJOFM Prahova (dar veți fi îndrumat de experții proiectului pentru acest pas).

Așadar, dacă te interesează să participi la aceste cursuri GRATUITE, te poți înscrie accesând pagina www.inscriere-enter.ro.

Înscrie-te și cheamă și prietenii!

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Date de contact:

Proiectul ENTER – Acces pe piața muncii pentru tinerii NEETs din Regiunea Sud-Muntenia

Pagina Facebook proiect: https://www.facebook.com/enter.sud

Pagină înscriere în proiect: https://www.inscriere-enter.ro

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România:

https://www.ptir.ro/

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova – PARTENER

www.prahova.anofm.ro

Sediul central: Str. Nicolae Iorga, Nr. 1, Ploiești, jud. Prahova

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post MAI BINE pentru pacientii spitalelor din Campina! Anuntul primarului
Next post Centru medico-social la Campina, cu fonduri europene