DE STIUT DESPRE AMIGDALE

Read Time:2 Minute, 11 Second

Amigdalele constau din extensii ale țesutului limfoid.
Ele constituie binecunoscutul inel Waldeyer, unde limfocitele intră rapid, spun medicii, în contact cu diferiții agenți patogeni care au pătruns atât în ​​nas cât și în gură. De aceea, foarte des, copiii se îmbolnăvesc și sunt nevoiți, uneori să stea la pat, din pricina febrei cauzată de infecția amigdalelor.
Cele mai cunoscute sunt cele sub numele de amigdală sau, medical, cu denumirea corectă de amigdale palatine, deși… ați știut că avem și alte tipuri de amigdale? De fapt, în funcție de unde sunt amigdalele, ele primesc nume diferite.
Spre exemplu, putem găsi faringian amigdale (sau Amygdala din Luschka) aflate pe acoperișul faringelui (la copii este obișnuit să fie hiperatrofizați); amigdale palatine (sau tonsila)- situate pe ambele laturi ale izmutei fumului, la intrarea în orofaringe; amigdala amalgala (sau Amygdala de Gerlach) situată în jurul capului faringian al tubului Eustachian; și amigdalele linguale, set de țesut limfoid situat la baza limbii.
Amygdala palatine este ceea ce este, de asemenea, cunoscut sub numele de amigdalită, mai ales atunci când există o infecție și o inflamație ulterioară sub formă de amigdalită.
Principalele funcții ale amigdalelor
Acestea constau din două mase pe care le găsim situate în partea din spate a gâtului, aproape de intrarea în tractul respirator, unde sunt capabile de a prinde germenii diferiți și diferiți care provoacă infecțiile. Și aceasta este, mai presus de toate, una dintre principalele sale funcții: pentru a ne proteja organismul împotriva infecțiilor cauzate de viruși și bacterii.(sursa: ro.nature-via.com). De altfel, aici se găsește și motivația pentru caremulți medici din specialitatea ORL sunt împotriva operațiilor de scoatere a amigdalelor, mai cu seamă când… nu o impune situația.
Iată cele 3 funcții importante dezvoltate de amigdalele:
• Funcția imună: Ele sunt utile pentru apărarea corpului nostru deoarece acționează pentru a capta bacterii, germeni și antigeni care au intrat în corpul nostru, permițând corpului nostru să producă anticorpi împotriva lor. Asta este, ei oferă imunitate locală.
• Producția de anticorpi: Amigdalele sunt capabile să producă anticorpi care ajută la neutralizarea virușilor și germenilor care intră în corp prin gură și nas.
• Ei procesează țesutul limfatic: Împreună cu alte țesuturi limfatice, amigdalele procesează lichid limfatic care este distribuit în țesuturile sistemului limfatic, transportând celulele imune la și de la ganglionii limfatici și joacă un rol important în filtrarea și distrugerea germenilor.
***Potrivit unui articol publicat de Oklahoma Medical Research Foundation, amigdalele palatine produc 5 tipuri specifice de anticorpi pentru a combate poliovirusul, toxoidul difteric, stafilococul aureus, streptococcus pneumoniae și hemofilus influenzae.

Foto: Exquis.ro

Amigdalele constau din extensii ale țesutului limfoid.

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
50 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 377 de urgente medicale luni, in Prahova. Un barbat si-a pierdut viata prin cadere de inaltimea de 5 metri
Next post Miercuri, 365 de solicitari la SAJ Prahova. Inca un deces prin spanzurare!