Descoperă 3 tipuri de boli oculare care pot apărea la copii (P)

Read Time:2 Minute, 36 Second

Ochii sunt o componentă vitală a corpului uman, iar vederea bună este esențială pentru a te implica în activitățile vieții de zi cu zi. Totuși, nu toată lumea este îndeajuns de norocoasă să aibă sănătatea perfectă, așa că, uneori ochii copiilor pot dezvolta complicații care afectează vederea într-un mod negativ. Este esențial să fii atent la schimbările ce se petrec, fiindcă de multe ori cei mici nu știu să exprime faptul că nu văd bine, ceea ce este normal. Controlul oftalmologic periodic, chiar și de la o vârstă fragedă este indicat, pentru că e bine ca aceste boli să fie descoperite cât mai devreme.

Iată 3 tipuri de boli oculare pe care copiii le pot dezvolta

1. Ambliopia

Aceasta este o boală care este cunoscută și sub denumirea de boala ochiului leneș. Boala se manifestă prin reducerea acuității vizuale a unuia sau ambilor ochi și apare atunci când creierul și ochii nu lucrează împreună într-un mod corect. Mai exact, creierul favorizează unul dintre ochi, conducând la nefolosirea celuilalt, fapt care afectează în timp vederea ochiului respectiv. Ambliopia poate fi cauzată de strabism, cataractă sau orice altă boală care împiedică ochii din a vedea în mod egal. Ca tratament, se poate opta pentru lentile de contact, ochelari sau alte tehnici care ajută creierul să se concentreze și pe ochiul mai slab, cum ar fi acoperirea celui mai puternic.

2. Strabismul

Strabismul este o condiție oculară caracterizată de alinierea incorectă a ochilor, adică aceștia nu sunt paraleli. Atunci când un copil suferă de strabism, unul dintre ochi privește drept, iar celălalt privește în altă direcție. Acest lucru poate conduce la vedere dublă, percepție a adâncimii incorectă sau alte probleme. Strabismul este de obicei cauzat de un dezechilibru muscular sau de o slăbiciune a mușchilor ochilor, astfel că este dificil pentru creier să coordoneze ambii ochi pe un anumit obiect. În ceea ce privește tratamentul, se poate opta pentru lentile de contact, exerciții, iar pentru cazurile mai avansate, pacientul poate alege operația de strabism la Infosan. Poți afla mai multe detalii despre serviciile oferite, chiar pe site-ul infosan.ro și să optezi pentru cele mai potrivite pentru micuțul tău.

3. Cataracta pediatrică

Cataracta pediatrică este o boală oculară care cauzează formarea unor zone opace pe cristalin, care pot afecta vederea copilului. Încețoșarea cristalinului poate fi ușoară sau severă, iar în funcție de severitatea acesteia, se poate ajunge la o vedere profund îngreunată pentru ochiul în cauză (sau chiar pentru ambii ochi). Simptomele bolii sunt, evident, vederea încețoșată și sensibilitate ridicată la lumină. Tratamentul poate varia în funcție de starea de sănătate generală a copilului, însă de obicei se optează pentru îndepărtarea chirurgicală a cataractei.

În concluzie, având grijă de sănătatea ochilor copilului tău, îi îmbunătățești calitatea vieții. Unele boli nu pot fi prevenite, însă controlul medical periodic poate fi un factor decisiv în starea de bine a copilului tău, fiindcă orice boală descoperită din timp se tratează mai ușor. Fii atent la acest aspect chiar și în primii ani de viață ai copilului, iar apoi programează o vizită la medic cel puțin o dată pe an.

Sursă foto: Pexels.com 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Prin ce se diferentiaza sindromul de tunel carpian de maladia de Quervain? (P)
Next post ALERTA IN PRAHOVA! DEFICIT DE MEDICI DE FAMILIE! Jumatate dintre cei activi au peste 60 de ani! Totusi, e si o veste foarte buna!