0 3 minute 4 luni

 

O casa curata si sigura reprezinta esenta unui “Acasa” ce le confera locuitorilor relaxare si bunastare. Insa, de cele mai multe ori, curatenia frecventa si folosirea produselor de curatenie nu sunt suficiente pentru a tine departe daunatorii: gandacii, acarenienii, puricii si chiar capusele din sezonul din vara. Acela este momentul in care tot mai multi proprietari de locuinte, fie ca traiesc la casa sau la bloc, isi indreapta atentia catre firmele ce ofera servicii profesionale de dezinsectie si deratizare.

Ce reprezinta dezinsectia?

Dezinsectia este realizata doar de personal calificat si consta in actiuni de combatere a insectelor (dintre care cele mai frecvente sunt: gandaci, plosnite, capuse, purici, molii, furnici, muste, tantari etc.), din spatii deschise (curti), dar si inchise, atat de ordin personal, cat si comercial (de exemplu: magazine alimentare, restaurante, scoli, gradinite etc.).

Rolul dezinsectiei este extrem de important, dat fiind ca insectele sunt raspunzatoare de raspandirea a variate boli, prin intepaturi sau prin contact direct cu alimentele (putand transmite salmonella, dizenterie, febra tifoida si gastroenterita).

Desi pe piata, la liber, sunt disponibile o gama extrem de variata de produse insecticide, acestea se pot dovedi scumpe, iar eficacitatea lor este doar pe termen scurt. In schimb insa, apeland la o firma specializata de dezinsectie si deratizare, problema va fi rezolvata pe termen lung.

Cel mai solicitat serviciu ramane dezinsectia gandacilor de bucatarie, prin folosirea insecticidului lichid, urmat de gel, care isi arata rezultatele dupa 7 zile, avand o eficienta ce se intinde pe parcursul a 6-7 luni.

Tipuri de dezinsectie

Dezinsenctia se imparte in urmatoarele tipuri:

  • Dezinsectia preventiva – are scopul de impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor, prin crearea de conditii defavorabile inmultirii. Se recomanda a fi facuta la fiecare 3 luni.
  • Dezinsectia curativa – consta in actiunile de combatere a focarului, pentru distrugerea rapida a daunatorilor existenti. Se face la 10-14 zile, dupa care se realizeaza dezinsectia profilactica.
  • Dezinsectia profilactica – presupune igiena personala, a locuintei, a spatiului din jurul casei, dar si indepartarea selectiva a deseurilor.

Alegerea produselor insecticide si a echipamentelor de aplicare se va face tinand cont de gradul de infestare, tipul daunatorilor existenti, profilul de activitate al clientului (spatiu personal sau comercial), accesibilitatea etc. Costul final se va stabili la locatie, tinand cont de elementele enumerate mai sus, dar si in functie de suprafata si frecventa interventiilor.