Eforturi in vederea reducerii riscului de infectii nosocomiale in Spitalul Municipal si Spitalul de Pediatrie din Ploiesti

Read Time:1 Minute, 47 Second

Primăria Municipiului Ploiești informează că a semnat contracte de finanțare din fonduri europene, în valoare totală de 32,5 milioane lei, având ca obiectiv reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal și Spitalul de Pediatrie din Ploiești, în cadrul apelului “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”.

Astfel, în calitate de beneficiar, Primăria Municipiului Ploiești a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Ploiești.

Valoarea contractului este de 14.645.964,00 lei, din care 12.307.532,77 lei valoarea eligibilă din PNRR și 2.338,431.23 valoarea TVA eligibilă.


Din aceste fonduri se va finanța achiziția următoarelor echipamente: robot cu funcție dublă de dezinfecție, nebulizator de dezinfecție, analizor pentru identificare microbiană prin spectrometrie de masă MALDI-TOF, sistem automat de identificare și testare a sensibilității la antibiotice și antifungice, sterilizator cu abur și generator de abur încorporat.
De asemenea, în calitate de beneficiar, Primăria Municipiului Ploiești a semnat și contractul de finanțare pentru implementarea proiectului Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul de Pediatrie Ploiești.
Valoarea contractului este de 17 854 410.07 lei, din care 15.003.705,94 lei valoarea eligibilă din PNRR și 2.850.704,13 lei valoare TVA eligibil.
Potrivit reprezentanților municipalității, din aceste fonduri se va finanța achiziția de echipamente, precum: robot cu funcție dublă de dezinfecție, sistem de climatizare și ventilare – cu flux laminar, aparat radiologic pentru tratarea dedicată/separată a pacienților cu IAAM și cu infecții cu Clostridium Difficile, masă de operație ortopedie cu unitate de aer steril cu flux laminar focusat pentru tratarea dedicată/separată a pacienților cu IAAM și cu infecții cu Clostridium Difficile, sterilizator cu abur și generator de abur încorporat.
Proiectele sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C12/MS/I2.4/ Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și au perioada de implementare până la 02.05.2024.
Obiectivele generale ale proiectelor vizează creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Ploiești, respectiv Spitalul de Pediatrie Ploiești,
în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sistemul sanitar… inca BOLNAV: Comune din Prahova FARA medic de familie sau doar cu… „puncte de lucru”
Next post Îngrijirea la domiciliu a persoanelor în vârstă: de ce echipamente și accesorii au nevoie pacienții care necesită asistență și după externare?