Eveniment gratuit despre alaptare pentru mamele din Ploiesti

Read Time:1 Minute, 53 Second

Lipsa educației și a accesului la informații de specialitate situează România printre ultimele locuri la capitolul alăptării exclusive. De peste 4 ani, Asociația LaPrimulBebe organizează evenimente gratuite dedicate alăptării corecte pentru cele 30.000 de membre ale comunității. Pe 18 octombrie va fi organizat primul eveniment LaPrimulbebe din Ploiești pe această temă, dedicat gravidelor și mamelor – “Tehnica alăptării corecte”.

În fiecare an, Asociația LaPrimulbebe încurajează și susține mamele să alăpteze, prin campanii de informare, prin dotarea cu pompe de sân a maternităților de grad 3 din România, cât și prin intermediul evenimentelor de alăptare gratuite organizate la nivel național. Pe 18 octombrie 2017, la Vigo Grand Hotel, Adina Păun, speakerul evenimentului, va împărtăși membrilor comunității LaPrimulBebe Ploiești tehnici corecte pentru o alăptare ușoară, și va demonta mituri în alăptare. Adina Păun este moașă licențiată a Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul UMF Carol Davila, consultant în alăptare de peste șase ani, cu certificare internațională IBCLC: International Board Certified Lactation Consultant.

“La unul din evenimentele de alăptare organizate de noi, o mămică s-a ridicat și a spus că ea, la primul copil, a fost nevoită să renunțe la alăptat deși își dorea foarte mult să continue. S-a văzut nevoită să renunțe pentru că de fiecare dată când punea copilul la sân, plângea de durere și rănile îi sângerau. Nu putea suporta frustrarea că trebuie să întrerupă alăptatul doar pentru a se liniști, chiar dacă copilul nu se sătura. Din lipsa unei soluții pe care să o fi știut atunci, înțărcarea timpurie a fost singura opțiune. Însărcinată iar, venise la seminar să afle dacă poate evita această situație cu al doilea bebe”, a declarat Oana Popescu, Managing Director al Asociației LaPrimulBebe.

Lipsa informațiilor corecte stă de cele mai multe ori, la baza deciziei de a întrerupe alăptarea, cu toate că aceasta scade mortalitatea infantilă, riscul de infecții, crește imunitatea și poate face diferența între viață și moarte, în cazul prematurilor. Astfel, Asociația depune eforturi în a oferi mamelor informațiile necesare pentru o alăptare fără dureri. Accesul la evenimentul “Tehnica corectă a alăptării” este liber pentru membrii comunității online LaPrimulBebe Ploiești, pe baza unei înscrieri în prealabil, iar aderarea în grupul de Facebook este gratuită și se face prin completarea unui formular atașat descrierii acestuia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Pedalam prin Ploiesti contra diabetului si a obezitatii
Next post Sectia de Cardiologie de la Judetean, modernizata cu 9,7 milioane lei