EXPLOZIE DE CAZURI NOI IN PRAHOVA: 544!!! 9.937 sunt in tara!

Read Time:3 Minute, 56 Second

Prahova a raportat sâmbătă 544 de cazuri noi. Aproape dublu față de ziua precedentă. Mult. Inacceptabil de mult! Municipiul Ploiești e în SCENARIUL ROȘU, cu rată de infectare de peste 3/1000 de locuitori. În aceeași situație sunt alte 11 localități.

Dar, nu-i așa, n-avem noi treabă, chef să fie, petreceri și aglomerație, că la asta nu ne-ntrece nimeni! Că doar dacă până acum, dacă s-au impus unele măsuri și restricții… a fost ca să ne fie rău și „d-aia” nici n-a meritat să respectăm vreo regulă, nu?! Ca să nu devenim sclavii nu știu cui… ! Și acum facem ochii mari și înjurăm de ce sunt cifrele așa mari și spitalele arhipline!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 11516 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 356 de pacienți au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul unei persoane de sex masculin (67 ani) și a unei persoane de sex feminin (69 ani), cu comorbidități.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 384 de paturi sunt ocupate. La ATI, nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienții cu SARS-CoV-2. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta).

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 2820 de decizii de izolare și 13857 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 36949 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori este de 2,60.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1706 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 3140 de persoane, 487 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 169 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.În urma acestor demersuri, au fost aplicate 163 sancțiuni (78 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 61 – în cadrul acțiunilor punctuale, 24 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei), în valoare totală de 8000 lei.

***Precizare DSP Prahova

În aplicația de colectare a datelor Corona-Forms, gestionată de Ministerul Sănătății și STS, au fost introduse de către utilizatorii din DSP Prahova cazurile pozitive din județ, în baza rezultatelor transmise, conform legislației, de către laboratoarele care au lucrat probe PCR de la persoanele testate. Aplicația a fost îmbunătățită și, din 1 noiembrie, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel judeţean.

Aplicația este în procedură de actualizare și, în momentul actual, se introduc rezultate de catre laboratoare, concomitent cu introducerea rezultatelor de către DSP. Direcția trebuie să aloce județului Prahova datele introduse de laboratoarele care au raportat cazurile în platforma. Conform informațiilor Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile nealocate vor fi repartizate în zilele următoare pe județe.

Astfel, numărul mare de cazuri raportate în ultimele zile este generat de însumarea rezultatelor introduse în platformă de laboratoare și alocate județului Prahova, începând cu data funcționării noii aplicații.

GCS informează că, până astăzi, 7 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 296.999 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

201.114 pacienți au fost declarați vindecați până în acest moment!

Prahova, Sibiul, Aradul, Brașovul, Doljul, Iașiul, Timișul… raportează cifre destul de mari! Capitala are 901 cazuri. Sunt, nu doar… CIFRE. Sunt oameni care suferă, sunt drame, sunt chestiuni pentru care cu toții suntem responsabili.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.937 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/9-937-de-cazuri-in-tara-4-judete-au-rata-de-infectare-peste-5-1000-de-locuitori-iar-doua-peste-6/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post FOCAR cu 85 de cazuri pozitive la un agent economic din Ploiesti
Next post 24 de copii confirmati cu Covid-19 in ultimele 24 de ore in Prahova!