Focar de coronavirus la Spitalul Orasenesc Sinaia! Printre cei confirmati pozitiv… sunt si 3 medici!

Read Time:1 Minute, 45 Second

Informații alarmante furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova și Spitalul Orășenesc Sinaia. Concret, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unității sanitare de pe Valea Prahovei, 3 medici și 8 asistente au fost identificați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.

Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activității, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul Ati, Blocul Operator și Compartimentul Endoscopie.

Au fost realizate externarea și transferul pacienților către alte unități medicale. Personalul infectat a intrat în izolare.

Așa cum anunță autoritățile, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți și carantinarea acestora. Restul activităților spitalului se desfășoară în program și ritm normal.

***

„Suntem alături de colegii noștri și ne bucurăm că până în acest moment, toți prezintă simptome ușoare, sperăm că starea lor de sănătate se va menține sau se va îmbunătăți rapid și vă asigur că la nivelul Spitalului Orășenesc Sinaia s-au luat toate măsurile pentru a asigura continuitatea activității în condiții de maximă siguranță. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, din rezultatele preliminare se consideră că infectarea a avut loc ca urmare a creșterii volumului activității chirurgicale cu 75-100% față de intervalul similar al anului trecut. În ultimele luni s-au adresat unității noastră foarte mulți pacienți din județul Prahova, cu afecțiuni grave (urgențe chirurgicale, oncologice, vârstnici, endoscopii, consulturi, pansamente etc.). Ca urmare a manifestării simptomelor în rândul personalului medical, a fost luată decizia testării și izolării lor la domiciliu până la venirea rezultatelor, încă din data de 29 septembrie. În cursul zilei de ieri au venit rezultatele pozitive testării RT-PCR pentru 11 cadre medicale, alte 3 au fost negative, iar alte 13 probe sunt încă în lucru și așteaptăm rezultatele.” – Mariana Miu-Grigorescu, Managerul Spitalului Orășenesc Sinaia.

Comandamentul Spitalului Orășenesc Sinaia a decis externarea tuturor pacienților din secția de chirurgie generală, suspendarea activității și dezinfectarea spațiilor din cele 4 compartimente pentru a asigura limitarea răspândirii virusului. Restul secțiilor Medicină Internă, Pediatrie, Obstretică-Ginecologie, Compartimentul de Primiri Urgențe, Laboratorul de Radiologie și Imagistică, Laboratorul de analize medicale și Ambulatoriul Spitalului își continuă activitatea zilnică.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 2.086 de cazuri noi la nivel national! Prahova are 65!
Next post Manager nou la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti