Gestul unui EROU care a salvat viata unui sportiv

Read Time:1 Minute, 39 Second

O lecție despre fair-play și dăruire, asta învățăm de la colegul nostru, plt. maj. Popa Constantin.

 Sâmbătă, în timp ce participa ca jucător la meciul de fotbal dintre reprezentativele localităților Vâlcănești și Provița de Sus, a observat cum, deodată, fără să fie lovit, portarul echipei adverse cade secerat la pământ și rămâne nemișcat, creând panică în rândul coechipierilor săi. Constantin, văzând cele întâmplate, nu a mai ezitat nicio secundă și a alergat către tânărul căzut, strigând în același timp către observatorul meciului să sune la 112. Cu calm și profesionalism, colegul nostru a evaluat situația, l-a așezat în poziția laterală de siguranță, s-a asigurat că are căile respiratorii deschise, urmărind permanent dacă tânărul respiră, deși era inconștient și nu răspundea niciunui stimul exterior. Ba mai mult, până la sosirea echipajului de paramedici, a adus din mașina personală pipa guedel pe care urma să o folosească în cazul în care nu ar mai fi reușit sa păstreze căile aeriene libere.  Dându-și seama că situația este una gravă, a sunat și el la 112, unde s-a prezentat și le-a transmis colegilor din dispecerat că este nevoie de un echipaj de prim ajutor cu medic, recomandându-le ca persoana să fie preluată mai întâi de echipajul SMURD ajuns la fața locului și, mai apoi, să fie predată la întâlnire ambulanței cu medic.

Ajuns la spital și fiind stabilizat de medici, tânărul căruia i s-a făcut rău pe terenul de fotbal a postat pe Facebook un mesaj prin care îi mulțumește colegului nostru și își exprimă dorința de a-l cunoaște pentru a-i mulțumi personal.

Felicitări, Constantin!

 În ciuda presiunii momentului, ai reușit să rămâi concentrat și determinat să oferi ajutor, singurul lucru urmărit fiind salvarea celui aflat în dificultate.

Ești cu adevărat un exemplu pentru noi toți!”

Dincolo de mesaj, e FAPTA. E CURAJUL. E IMPLICAREA, PROFESIONALISMUL, OMENIA. Ingredientele perfecte pentru gestul extraordinar soldat cu SALVAREA VIEȚII unui sportiv! MINUNAT!!!!

Sincere Felicitări salvatorului!!!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Azi, Ziua Mondiala a Sanatatii! Ce transmite Crucea Rosie Prahova?
Next post CINSTE LOR: Angajatii Penitenciarului Targsor, donatori de sange cu… vechime