Grup de lucru pentru vaccinare

Read Time:1 Minute, 24 Second

La nivelul Ministerului Sănătății va fi constituit un grup de lucru format din medici specialiști, medici de familie, reprezentanți ai comisiilor de specialitate și Ministerului Sănătății, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Societății Române de Microbiologie, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, precum și reprezentanți ai pacienților care are rolul ca, până la data de 15 decembrie 2019, să identifice toate deficiențele in funcționarea Programului național de vaccinare, dar și în cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuită.

Grupul de lucru va prezenta ministrului Sănătății un set de măsuri pentru îmbunătățirea acestor programe si activitati de sănătate publică.

Ministerul Sănătății a achiziționat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 200.000 de doze mai mult față de anul trecut. Toate aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică. Ultima tranșă a fost distribuită în 5-6 noiembrie a.c. Cu cele 1 500 000 doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani in sus. Medicii de familie au început să ridice și ultima tranșă de vaccin. Urmează ca, la sfârșitul lunii să fie livrate și cele 9 200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit. Dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat de MS cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentarii numărului acestora.

Repartiția dozelor de vaccin pe județe se face în functie de catagrafierea realizată de medicii de familie, precum și de informările acestora către direcțiile de sănătate publică. Până în data de 10.11.2019 s-au vaccinat 550 000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire in cadrul campaniei gratuite a MS.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Director nou la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Next post Vaccinare gratuita antiHPV