Gutuia, DOCTORUL toamnei

Read Time:1 Minute, 21 Second

De unde vii tu, minunată GUTUIE?! Biologii au inevstigat și au căzut de acord că gutuia este originara din zona Caucazului, adica din aripa sud-vestică a Asiei. Gutuia este un fruct care iubșste caldura și se coace destul de greu, numai în anumite condiții, ne asigură www.proalpin.ro . Treptat, fructul a fost introdus în mai toate zonele calde ale lumii.

Doctorul toamnei: O gutuie mancata zilnic îți asigură cea mai mare cantitate de pectine dintre toate fructele care se coc toamna. Ce face pectina? Te fereste de răceală, de infecții si de mărirea colesterolului. Ca să nu răcești, dacă nu-ți place cătina, stravechea plantă anti-răceală, mănâncă o gutuie pe zi timp de câteva săptămâni. Te va ajuta și să treci mai ușor peste capriciile vremii autumnale și să ai poftă de mâncare. (și gutuia coaptă în cuptor e un deliciu… vindecător!)

 Sunt informații demne de luat în seamă:

*Gutuia poate fi mâncată ca atare atunci când este coaptă, sau poate fi mâncată cu zahăr. Este folosită la marmelade și compot sau poate fi coaptă în cuptor. Puternica ei aromă o face să fie un bun complement pentru unele prăjituri. Conținutul ei nutritiv este mic, având totuși vitamine și minerale: potasiu și vitamina C. Conține importante cantități de fibră, are proprietăți dezinfectante și favorizează eliminarea acidului uric. Ceaiul din frunze uscate este adjuvant în caz de insuficiență cardiacă și în bolile de ficat.

Conținutul la 100 g:

  • Calorii 25,2
  • Hidrați de carbon 6,3 g
  • Fibre 6,4 g
  • Calciu 14 mg
  • Magneziu 6 mg
  • Potasiu 200 mg
  • Vitamina C 13 mg
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Fonduri PNRR pentru sistemele informatice si infrastructura digitala a Spitalului de Pediatrie si a Spitalului Municipal Ploiesti
Next post Un nou program la CAS Prahova, din 1 octombrie 2024