In atentia medicilor de familie, anunt din partea CAS Prahova

Read Time:1 Minute, 5 Second

Avand in vedere contextul epidemiologic actual, precum si din dorinta de a eficientiza modalitatea de accesare a serviciilor medicale de catre persoanele asigurate, C.A.S. Prahova adreseaza furnizorilor de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu institutia, in mod deosebit medicilor de familie, rugamintea de a efectua verificarea calitatii de asigurat a pacientilor in platforma electronica PIAS, fara a mai solicita acestora prezentarea la casa de asigurari pentru validare. De asemenea, facem precizarea ca eventualele probleme legate de neconcordante referitoare la calitatea de asigurat pot fi adresate de catre furnizori direct casei de asigurari, incercand astfel sa se evite birocratizarea si aglomerarea la sediul institutiei.

De asemenea,  va informam ca, potrivit prevederilor legale in vigoare, poate beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate emise pentru ingrijire copil bolnav cu varsta pana la 7 ani, incluzand copiii testati pozitiv pentru virusul SARS-COV-2 si excluzand copiii carantinati urmare  contactului cu o persoana testata pozitiv, optional,  unul dintre parinti, tutorele,  persoana caruia i s-au încredintat copii in vederea adoptiei sau i-au fost dati in plasament, daca solicitantul indeplineste conditiile de  stagiu de asigurare.

Informatii suplimentare pot fi consultate pe site-ul C.A.S. Prahova  www.casprahova.mmc.ro
cas.cnas.ro/casph

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Comunicat CAS Prahova – cine are dreptul la concedii si indemnizatii in sistemul de asigurari sociale de sanatate
Next post GENEROZITATE, OMENIE: Politistii locali ploiesteni au donat sange!