In tara, peste 3200 de cazuri noi. Prahova are 593 și ajunge la o rata de infectare de 3,77/1000 de locuitori!

Read Time:3 Minute, 15 Second

Prahova a raportat luni 593 de cazuri noi și… ajunge la 3,77/1000 de locuitori! ”Frumos”, nu-i așa?! Dar… „la ce ne trebuie nouă restricții, ca să ne facă diavolul sclavii lui?!”- că așa strigă unii din bojoci, ignorând nu doar pericolul, dar și avertismentele specialiștilor!

„Da’ de ce ne băgați frica în oase cu de-a sila, măi, medicilor, măi ăștia de ziceți că e trebuie să ne protejăm???”…

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 12858 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

ATENȚIE: Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 373 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele… 11 (!!!) decese înregistrate au fost în rândul a șapte persoane de sex feminin (57, 57, 63, 68, 71, 76, 80 ani) și a patru persoane de sex masculin (51, 52, 62, 77ani), cu comorbidități.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 37021 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova. Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori este de 3,77. Dintre cele 428 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 396 sunt ocupate. La ATI, tpate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)Au fost efectuate verificări la 1329 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2668 persoane, 368 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 113 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.În urma acestor demersuri, au fost aplicate 241 de sancțiuni (112 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților LG 55/2020, 96 – în cadrul acțiunilor punctuale, 22 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei, 1 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție de către conducătorul auto).Valoarea totală a amenzilor a fost de 16600 lei.

* Precizare DSP Prahova: Aplicația Corona-Forms este în procedură de actualizare și, în momentul actual, conform noii metodologii, începând cu data de 1 noiembrie, sunt introduse rezultate de către centrele de testare, concomitent cu operațiunile similare efectuate de către DSP. Datele introduse de către laboratoare trebuie să fie alocate fiecărui județ. În ceea ce privește Prahova, parte dintre cazurile introduse zilele trecute nu fuseseră repartizate județului. Acestea au fost operate și s-au adăugat celor introduse separat și de către DSP Prahova Astfel de corecții se vor mai face și zilele următoare, toate cazurile nealocate până în prezent, urmând să fie atribuite județelor aferente.

***GCS informează că, până luni, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

206.793 de pacienți au fost declarați vindecați până azi.

Carantină parțială. Urlete pe deoparte, că „DE CE?!”, „CUM?”, România n-are nevoie de mască”, „Nu suntem sclavi…”, pe de altă parte, spitale arhipline, doctori și ambulanțieri la capătul puterilor și, totuși, pe baricade, la datorie în ciuda „bolovanilor” și scârbei cu care mulți aruncă-n ei, cu un aer mizerabil de superioritate. Și-uite-așa, am ajuns aici. Aici, într-o situație GRAVĂ!

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/in-tara-peste-3200-de-cazuri-noi-cu-889-capitala-ajunge-la-o-rata-de-infectare-de-514-1000-de-locuitori/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post FOCAR de COVID si la un laborator al Spitalului judetean Ploiesti
Next post Prahova- 256 de cazuri noi, rata de infectare 3,64! In tara- 7304 cazuri noi!