INCREDIBIL DAR ADEVARAT: BEBELUSI morti de ani buni, tinuti pana acum in Morga MATERNITATII PLOIESTI

8 copii morți în ultimii... 13 (!) ani în Maternitatea Ploiești, înmormântați creștinește abia... miercuri, 24 aprilie 2019! Ceva greu de crezut, dar perfect real...

8 copii morți în ultimii… 13 (!) ani în Maternitatea Ploiești, înmormântați creștinește abia… miercuri, 24 aprilie 2019! Ceva greu de crezut, dar perfect real, scos la iveală în cadrul ședinței de miercuri, 24 aprilie, a consilierilor locali ploieșteni.
O situație demnă de cel mai macabru film de groază: opt copii, care au murit la Maternitatea din Ploiești în ultimii 13 ani nu au putut fi îngropați până acum din cauza… birocrației. Abia în Miercurea din săptămâna patimilor a anului acesta au avut parte de slujbă creștinească. Trupurile neînsuflețite au fost îngropate în Cimitirul Mihai Bravu din Ploiești.
Câtă… birocrație, câte acte și labirinturi de semnături sunt necesare, ca să nu stai în situații din acestea critice, cu copiii decedați, ani în șir, într-o Maternitate?!!
Se pare că până acum, 6 dintre copii nu au fost identificați, pentru că nu li se cunosc părinții. Altora doi, le-au fost identificate familiile, dar acestea nu mai par interesate de soarta copiilor decedați… cândva.
În cadrul ședinței Consiliului Local, s-a punctat faptul că toată această situație ce puțin stranie și de neînțeles a ajuns în instanță, în sensul că Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești a dat în judecată Serviciul de Stare Civilă pentru că nu a eliberat la timp, cum ar fi fost firesc, documentele de identitate necesare înhumării.
Așa s-a ajuns la o stare de fapt demnă să producă stupoare și indignare. Abia acum, micuții și-au găsit cumva, odihna, în cimitir, după ce un preot a săvârșit o slujbă așa cum se cade.
Instanța a decis cu puțin timp în urmă, ca Serviciul de Stare Civilă Ploiești să fie obligat să stabilească identitatea copiilor decedați, astfel încât cadavrele să fie îngropate în cimitirul din cartierul Mihai Bravu.
La înmormântare au participat un preot, un avocat și angajați

8 copii morți în ultimii… 13 (!) ani în Maternitatea Ploiești, înmormântați creștinește abia… miercuri, 24 aprilie 2019! Ceva greu de crezut, dar perfect real…
cu inimă bună ai cimitirului, care au aprins lumânări…

foto: ziare.com