Initiativele pentru binele pacientilor trebuie sa aiba locul lor in realitate! O sectie de Pediatrie la sediul Maternitatii- PLUS VALOARE in activitatea medicala! Ce pregatesc autoritatile?

Read Time:1 Minute, 26 Second

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean, a făcut deunăzi o declarație referitorla faptul că autoritățile prahovene pregătesc un proiect de anvergură în domeniulmedical. Concret,  se dorește modernizarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, care funcționează ca secție externă a Spitalului Județean.

Programul de investiții s-ar cifra la 42 de milioane de euro, include și crearea unei secții de pediatrie chiar acolo, în sediul cu spații generoase de pe strada Mihai Bravu și care merită „exploatat” așa cum se cuvine.

 „Lansăm pe SEAP o investiție mai mare la Maternitate, unde vrem să creăm și o secție de pediatrie. Valoarea investiției va fi de 42 de milioane de euro. Practic, o să schimbăm din rădăcini ce se întâmplă acolo. Am gândit ca niște etaje să fie alocate pentru o secție de pediatrie, cu intrare separată, cu unitate de primiri urgențe, să nu mai stea copiii cum stau pe Bulevard, iarna în frig, înțeleg că nu sunt prea bune condiții la Municipal (n.r. cu referire la Spitalul de Pediatrie Ploiești, aflat în subordinea Primăriei). Cred că săptămâna viitoare, dacă nu apar probleme, o să vedeți pe SEAP această achiziție care ține de zona de ginecologie și de pediatrie, care înseamnă alte săli, camere normale, cu trei paturi, pentru mamă, pentru copil, intrare mare, cu recepție, cum este în alte părți”- sunt detaliile oferite de președintele Consiliului Județean Prahova.

 Corect. Necesar. Sediul spitalului de pediatrie de pe strada Mihai eminescu e limitat. E mărginit în lateral de două străduțe de câțiva metri. Locația e… cumva înghesuită ținând seamă că unitatea desevește un județ întreg. Iar ideea de a se crea o secție anume la sediul din Mihai Bravu ar fi binevenită. 

Binele pacienților, mai presus de orice.

foto: Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cauze si factori de risc pentru hemoroizi
Next post Magia gustului dulce al prajiturilor si torturilor de la Cofetaria Narcisa