Investitii majore la Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Andreoiu din Ploiesti: se doreste implementarea conceptului de „sanatate digitala”

Read Time:1 Minute, 8 Second

VIN VEȘTI EXCELENTE pentru sănătatea prahovenilor: Consiliul Județean Prahova a aprobat,  în ultima ședință, un proiect  de investiții pentru implementarea conceptului de „sănătate digitală” la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu din Ploiești.

 Proiectul, cu o valoare totală de 3.704.254,00 lei (inclusiv TVA), vizează atragerea de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 În centrul acestei inițiative se află achiziționarea și instalarea de echipamente informatice de ultimă generație, infrastructură digitală avansată și licențe, cu obiectivul principal de a îmbunătăți și digitaliza serviciile de asistență medicală. De asemenea, se vor dezvolta aplicații informatice specializate pentru a sprijini activitățile medicale.

 Autoritățile precizează că o componentă esențială a proiectului este implementarea sistemelor integrate de informatică spitalicească (SIS) care vor facilita legătura dintre toate sistemele digitale de înregistrare și administrare existente. Astfel, se va implementa completarea computerizată a comenzii medicului (CPCM) – un proces inovator care permite medicilor să introducă electronic instrucțiunile de tratament pentru pacienți, în special pentru cei spitalizați, direct de la patul acestora.

 Acest demers reprezintă un pas major în evoluția serviciilor medicale din cadrul unității medicale, facilitând accesul medicilor la informații și optimizând timpul alocat fiecărui pacient.

Consiliul Județean Prahova își reafirmă angajamentul față de modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de sănătate, având încredere că aceste investiții vor aduce beneficii semnificative pacienților și personalului medical.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Un gest pentru o viata sau… mai multe! Experienta povestita chiar de directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti!
Next post APEL DISPERAT dupa tragedia de la Crevedia! DONATI SANGE!