Iulian Dumitrescu: Vom avea un nou spital modular și echipamente medicale în valoare de 3 milioane de Euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru prahoveni

Read Time:1 Minute, 7 Second

Consiliul Județean Prahova a depus astăzi, 1 decembrie 2020, un proiect pe fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 3 milioane de Euro care vizează amplasarea, în incinta Secției Pneumologie a Spitalului județean de Urgență Ploiești, a unui număr de 55 de containere modulare. Acestea vor avea 32 paturi și vor fi dotate cu echipamente necesare desfășurării actului medical (paturi triaj, paturi ATI, ventilator mobil, ventilator invaziv, injectomat, monitor pacienți, stație monitorizare, EKG, Holter TA, defibrilator, pulsometru etc).

„Sărbătorim Ziua Națională a României prin fapte pentru prahoveni. Sistemul sanitar din Prahova are nevoie de sprijin și ne-am mobilizat pentru a completa eforturile din bugetul județean cu fonduri europene alocate creșterii capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Orice pat de spital în plus, orice echipament medical nou poate salva vieți omenești. Nimic nu e mai important pentru noi, în această perioadă, decât sănătatea prahovenilor”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Administrația publică județeană a aplicat pentru finanţarea nerambursabilă a spitalului modular și a echipamentelor aferente în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. După semnarea contractului de finanțare, proiectul se va implementa în 6 luni, perioadă care include și punerea în funcțiune a echipamentelor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Prahova- 93 de cazuri noi! In tara, putin peste 4000 si aproape 200 de decese la persoane confirmate pozitiv!
Next post Vom avea încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Municipal Ploiești