La multi ani, CRUCEA ROSIE si… MULTUMIRI!

Read Time:2 Minute, 32 Second

„Astăzi, 8 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Este o zi în care celebrăm moștenirea lui Henry Dunant – a cărui viziune a dus la crearea Mișcării Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii”, este, la zi de sărbătoare, mesajul inimoșilor de la Crucea roșie-Prahova acolo unde BINELE semenilor e mereu în prim-plan și unde suflete frumoase și inițiative inspirate sar în ajutor d efiece data când este enevoie, organizează cursuri de prim-ajutor, de infirmiere și ne oferă tuturor MAREA LECȚIE a OMENIEI.

Ziua mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii este o celebrare anuală a principiilor care stau la baza Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Data de 8 mai este ziua de naştere a omului de afaceri elveţian şi a voluntarului Henry Dunant (1828-1910) din iniţiativa căruia a apărut Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie acum mai bine de 160 de ani. În această zi este onorată moştenirea lăsată de Henry Dunant şi mai mult decât atât este ziua în care este adus un omagiu milioanelor de voluntari şi personalului care lucrează alături de oamenii care au nevoie de protecţie, asistenţă, asistenţă medicală, ajutor social şi solidaritate, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), https://www.ifrc.org/.

„Keeping Humanity Alive” este tema, în 2024, a Zilei mondiale a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii. „Într-o perioadă de polarizare şi dezumanizare a diferitelor grupuri, inclusiv migranţi, comunităţi învecinate şi chiar lucrători de prim ajutor, Mişcarea noastră întăreşte principiul de bază al umanităţii, mai ales în locurile în care este cel mai esenţial pentru menţinerea Umanităţii în viaţă. Respectarea dreptului internaţional umanitar nu numai că păstrează umanitatea oamenilor afectaţi de crize, ci şi propria noastră umanitate – atât astăzi, cât şi în viitor. Respectarea dreptului internaţional umanitar reflectă valorile fundamentale ale Mişcării şi este esenţială pentru asigurarea bunăstării şi a demnităţii tuturor persoanelor aflate în nevoie. Voluntarii şi personalul Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt adesea primii care răspund la o criză sau un dezastru. Din cele mai îndepărtate colţuri ale globului şi din cele mai provocatoare contexte, voluntarii şi personalul nostru sunt piloni ai speranţei. În fiecare zi, ei menţin omenirea în viaţă, oferind confort oamenilor care au nevoie disperată – uneori plătind cel mai mare preţ în acest proces. În această Zi Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, le onorăm serviciul, curajul şi sacrificiul. Dincolo de graniţe şi în mijlocul diverselor noastre medii, unitatea Mişcării noastre constă în angajamentul nostru comun faţă de acţiunea umanitară. Munca noastră este înrădăcinată în principiile neutralităţii, imparţialităţii şi independenţei. Chiar şi în cele mai întunecate momente, fiecare act de bunătate este un far de speranţă, promiţând un mâine mai luminos” se arată în mesajul cu prilejul acestei zile transmis de preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Kate Forbes, preşedintele Comisiei Permanente, Mercedes Babé, şi preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Mirjana Spoljaric, potrivit https://www.ifrc.org/.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tratamentele și produsele preparate în laboratorul farmaciei, un real ajutor pentru pacienți
Next post 5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de operatia de strabism pentru adulti