LIONS CLUB PLOIEȘTI – Campanie de informare in scoli: Ce este si cum prevenim diabetul

Read Time:1 Minute, 37 Second

În cadrul proiectului derulat pe baza grantului DIA22307/124 Strengthen Network of Diabetic Support for Children, România, finanțat de către Lions Clubs International Foundation împreună cu Lions Club Ploiești, în luna Aprilie 2024 au avut loc mai multe campanii de informare asupra diabetului, organizate la Școala Sf.Vasile și Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești.

Astfel au avut loc 4 campanii la Școala Sfântul Vasile Ploiești și 1 campanie la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești.

La Școala Sf. Vasile au participat la această acțiune copiii de la clasele gimnaziale (6D, 7B, 7C si 8D) și clasele primare (clasele 1 și a 3-a).

La Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești, copiii din clasele 11M4 și 11N3 au participat la această acțiune.

Scopul campaniilor a fost de educare a elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani cu privire la :

– factorii de risc în relaţia cu diabetul (sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres );

– recunoaşterea simptomelor de debut ale bolii : sete excesivă, eliminare de urină în cantităţi mari, foame excesivă, pierdere în greutate.

Copiii au primit informaţii privind tipurile de diabet, simptomatologie, factori de risc și prevenţie.

Obiectivul campaniei este de a promova un stil de viaţă sănătos, pentru a preveni apariția diabetului şi a controla boala, dacă ea s-a instalat.

Psihologul Iuliana Gheorghe, colaboratoarea Clubului Lions Ploiești pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, le-a făcut o serie de recomandări copiilor privind:

– păstrarea unei greutăți corporale normale;

– mişcare zilnică (mers pe jos) ;

– adoptarea unei alimentaţii corecte;

– eliminarea  grăsimilor saturate din alimentaţia zilnică (prin reducerea consumului de carne şi înlocuirea cu peşte; înlocuirea uleiului de floarea soarelui cu ulei de măsline; evitarea alimentelor prăjite în ulei);

– consumul de legume şi fructe proaspete, precum şi cereale integrale (prin înlocuirea pâinii albe cu pâine integrală sau de secară; cereale integrale la masa de dimineaţă şi seară; evitarea pastelor, produselor făinoase din faină albă şi reducerea dulciurilor şi prăjiturilor precum şi a băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ai probleme cu digestia? Top 3 remedii naturiste care îți vin în ajutor
Next post LIONS CLUB PLOIEȘTI – Grupuri suport emotional diabet