MANCATI CAPSUNE CA SUNT BUNE!!!

Read Time:1 Minute, 29 Second

LUAȚI AMINTE!!! Căpșunul și plantele înrudite cu el sunt fructe bogate în vitamine și zaharuri. Sunt tonice, gustoase și aromate și au foarte multe proprietăți terapeutice: remineralizează organismul, stimulează imunitatea naturala și funcțiile hepatice, reglează tensiunea, au efect detoxifiant, scad colesterolul și au foarte puține calorii.
Căpșunele sunt alcătuite din apă în proporție de 90%, și din zahar 5%  având astfel un efect diuretic și depurativ. Aceasta cantitate mică de zahar se eliberează lent în sânge și nu duce la o creștere semnificativa a glicemiei, căpșunile încadrându-se în categoria alimentelor cu indice glicemic scăzut, din acest motiv, fructele sunt recomandate diabeticilor. (sursa: wikipedia.org)

Căpșunele sunt alcătuite din apă în proporție de 90%, și din zahar 5%  având astfel un efect diuretic și depurativ.

Potrivit specialiștilor, căpșunele conțin flavonoide, principii bioactive prețioase pentru menținerea elasticității vaselor de sânge, pentru buna funcționare a inimii și a circulației sangvine.
Medicii susțin că datorită conținutului de calciu și fosfor, căpșunele sunt benefice pentru prevenirea osteoporozei și anemiei, prin conținutul bogat în vitamine C, B și E. Totodată, aceste minunate fructe, numite și bijuterii ale naturii, căpșunele ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge și influențează funcționarea sistemului nervos, fiind benefice în astenii și în prevenirea insomniilor, vitamina C și polifenolii din compoziția căpșunilor au un puternic efect antiinflamator si antioxidant.
Unul dintre polifenoli este antocianina, pigmentul care conferă fructului culoarea roșie. Datorita polifenolilor, consumul de căpșuni reduce inflamația cronică, fiind benefic persoanelor care suferă de artrită, astm, dar și arteroscleroză.
ATENȚIE: Antioxidanții din capșune protejează împotriva apariției cataractei și efectelor nocive ale radicalilor liberi prezenți în razele UV.
*Fragaria este un gen de plante cu flori din familia Rosaceae, numite comun căpșune din cauza fructelor lor comestibile.

Foto: Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post IN NUMAI O LUNA SI JUMATATE, 12 PRAHOVENI AU MURIT SPANZURATI!
Next post Vreti un plus de sanatate? MERGETI PE JOS!