Mancati VINETE! Nu o sa va para rau!

Read Time:1 Minute, 52 Second

Poate că nu știați… Vinetele au fost cultivate de peste 4.000 de ani și au fost domesticite pentru prima dată în India antică.

Specialiștii ne infomează: Cele mai vechi dovezi cunoscute despre cultivarea vinetelor provin din siturile arheologice din Thailanda și subcontinentul indian, datând aproximativ din anul 3.000 î.Hr.

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au descoperit că o singură fază a dezvoltării acestei legume a dat naștere la două linii distincte ale plantei. Unul este un grup de specii africane, iar celălalt este precursorul sălbatic al vinetei domesticite.

Trebuie știut: vinetele conțin antioxidanți, precum nasunina, care protejează organismul de radicalii liberi, antocianine care dau culoarea purpurie a coajei, mangan, potasiu, vitaminele K, C, B6, niacina, cupru sau magneziu.

Vânăta (Solanum melongena) este un membru al genului gigant Solanum (conținând aproximativ 1.400 de specii) din familia solanaceelor (Solanaceae). Vinetele sunt una dintre culturile de solanacee cele mai importante din punct de vedere economic, alături de cartofi, roșii, ardei și tutun.

Datorită conținutului bogat de apă, aceste legume au puține calorii, fiind ideale în curele de slăbire. În plus, vinetele stimulează circulația sanguină și sunt antioxidante.

Fiind bogată în potasiu, vânăta ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil. Totodată, această legumă conține flavonoide, care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun.

De asemenea, merită luat în seamă faptul că unul dintre extraordinarele beneficii pentru sănătate ale vinetelor este scăderea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace.

Fiind bogate în antioxidanți, vinetele luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea protejează celulele prin încetinirea procesului de îmbătrânire.

Totodată, vânata ajută la curățarea organismului, ajutând la eliminarea unei cantități mari de toxine.

Fitonutrienții din vinete sunt benefici sistemului cognitiv și sănătății mintale. Aceștia protejează creierul de toxine și stimulează circulația la nivelul acestui organ, contribuind la îmbunătățirea memoriei și a capacității analitice.

Vânăta este bogată și în fibre solubile care mențin echilibrul la nivel digestiv. Această legumă are puține calorii și, așa cum am menționat mai sus, are un conținut bogat de apă, drept pentru care oferă sațietate și prelungește această senzație. Astfel, vânăta ajută la slăbit. Una dintre principalele cauze ale anemiei este lipsa de fier în sânge. Fierul din compoziția vinetelor ajută la prevenirea și tratarea anemiei.

Foto: Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post In atentia furnizorilor de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist
Next post Hyalomax: Formula pentru articulații sănătoase și flexible