Mihaela Bilic: reteta de crestere a imunitatii

Read Time:1 Minute, 17 Second

Medicul Mihaela Bilic a oferit pe pagina sa de Instagram o reteta de crestere a imunitatii.

”Avem nevoie de wasabi, ghimbir și condimente din belșug pentru creșterea rezistenței la boli. Coronavirus inclus!

Dacă tot a pus panica riscului de îmbolnăvire stăpânire pe noi, nu pierdeți din vedere că cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității este vitamina C. Și culmea nu vitamina c din alimente (e insuficientă), ci suplimente cu vitamina C în doze mari (1 g/zi timp de 1-3 luni) Efectul ei miraculos este incontestabil și nu există niciun risc de supradozaj!

Cât despre alimentație, nu uitați să includeți în meniu toate produsele picante, condimentele și rădăcinile medicinale care vă pun sângele în mișcare și au efect vasodilatator: hrean, wasabi, ghimbir, dar si turmeric, cardamon, piper etc. Tot ce încălzește și activează corpul ne ferește și de boli!

Meniul meu de azi a inclus și roșiile, măcar pentru licopenul care face bine la piele. Plus că asocierea roșii- parmezan dublează efectul umami, adică e delicioasă la pătrat -Supă cremă de roșii cu busuioc și parmezan.

-Sushi de la supermarket cu mult wasabi, pentru că altfel e destul de fad

-Cottage cheese cu ou fiert, castravete și ridichi- la cât mi-a fost de foame, pe ăsta l-am mâncat înainte să-l fi fotografiat, deci trebuie să mă credeți pe cuvânt!

Cât despre Coronavirus nu vă faceți griji, virusul gripal e mai aprig ca el,  voi întăriți-vă imunitatea și păstrați-vă optimismul”, se scrie in postarea nutriționistului Mihaela Bilic.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post ULTIMA ORA: Ministrul Sanatatii a anuntat al 5-lea caz confirmat de coronavirus in Romania
Next post ANUNT IMPORTANT: ECHIPAMENT SPECIAL LA SPITALUL JUDETEAN PENTRU DIAGNOSTICAREA RAPIDA A CORONAVIRUSULUI