Ministrul Sanatatii, din nou la Ploiesti: „Sa nu mai fim multumiti ca merge si asa”

Read Time:3 Minute, 11 Second

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a venit luni, 8 aprilie 2019, din nou, la Ploiești, la aproape o săptămână și jumătate după vizita inopinată nocturnă care a pus pe jar atât tot ce mișcă în cel mai mare spital din județul Prahova, cât și la nivelul administrației județene. De la bun început, în deschiderea conferinței de presă, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a ținut să precizeze că vizita doamnei Sorina Pintea este, de fapt, materializarea unei invitații adresată de conducerea CJ, după o discuție cu șefii de secții și cu conducerea spitalului. Totul «pentru a clarifica lucrurile… greșit înțelese sau spuse în dialogul cu personalul medical».
Tot de la bun început, doamna ministru a ținut în mod expres să sublinieze că NU a spus

Sorina Pintea: Am vorbit despre blazarea medicului, a personalului, dar și despre mentalitatea că merge și așa.
nimic despre RIDICAREA ACREDITĂRII SPITALULUI, ci despre reevaluarea unor indicatori. De asemenea, Sorina Pintea, după discuțiile de luni cu medicii de la Ploiești, a spus că, în opinia sa, acestea au fost de bun augur. Au fost discuții ceva mai ample, dar au fost constructive.

Sorina Pintea: „Pur și simplu, mi-a făcut plăcere să discut cu medicii șefi de secție. Au fost discuții cu cărțile pe față, profesioniste. Eu nu pun sub semnul întrebării și nu vorbesc despre actul medical în sine. Asta este treaba Colegiului Medicilor. Ce știu, este că aici sunt medici foarte buni, că se salvează vieți. Dar trebuie să fim conștienți de realitate, de complexitatea activității dintr-un spital.

Am explicat ce s-a întâmplat și motivele pentru care am cerut după acea vizită, noaptea, unele demiteri. Am explicat și modul în care văd eu sau în care trebuie să vedem toți procesul de îngrijire. Actul medical este furnizat, de fapt,de o echipă, nu doar strict de munca medicului. Vorbim de personal auxiliar, de personalul mediu, de medic”.

În același context, în vreo trei rânduri, Ministrul Sănătății a spus răspicat că vizita la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și, în general, acest gen de vizite inopinate NU AU NICNICO CONOTAȚIE POLITICĂ și nu sunt exerciții de imagine. „Este realitatea. Am făcut ce am crezut de cuviință, asta e treaba unui ministru. Mai mult, împreună cu Consiliul Județean și cu managerul spitalului am reușit și am identificat soluții. Și am vorbit mult mai mult decât strict pe declarații și chestiuni de cifre, punctuale. Am vorbit despre blazarea medicului, a personalului, dar și despre mentalitatea că merge și așa. (n.r. ministrul s-a arătat din nou indignat de modul în care a găsit în acea noapte nivelul de curățenie, adăugând că într-o toaletă a găsit prosoape din material textil, nu de hârtie, de unică folosință). Clar. Au recunoscut și medicii, e nevoie de mult mai multă implicare. Pe toate palierele. Eu am analizat lucrul în echipă. Și aici spun că și Direcția de Sănătate publică ar trebui să se implice mult mai mult.
Oricum, am aflat multe. Și mulțumiri, și nemulțumiri. S-a vorbit deschis.
Ideea este că trebuie să înțelegem cu toții, să fim conștienți că Sistemul nu e ceva abstract. Sistemul suntem noi”, a mai explicat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a spus, de asemenea, că Spitalul Județean de Urgență Ploiești are potențial și trebuie să atragă medici, nu să-i îndepărteze. Dar a repetat: Să nu fim mulțumiți că merge și așa. Mentalitatea se schimbă prin coerciție.(n.r. în urma vizitei inopinate de data trecută, cel puțin 7 persoane, dintre care un șef de tură sunt propuse a fi discutate în comisia de disciplină și, cel mai probabil, vor fi sancționate).

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a fost cel care a anunțat în cadrul conferinței de presă că NICIUN ȘEF DE SECȚIE NU VA DEMISIONA.

Sursa foto: Preventie medicala

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 1028 de intervenții ale Ambulanței Prahova, în ultimele 3 zile. Din total, 19 au fost accidente rutiere și un accident feroviar
Next post Reactia presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la vizita de ieri a ministrului Pintea la Spitalul Judetean Ploiesti