Noi… milioane de lei pentru SANATATEA prahovenilor! Ce se intampla la Spitalul Judetean de Urgenta

Read Time:1 Minute, 19 Second

𝑩𝒂𝒏𝒊 𝒊̂𝒏 𝒑𝒍𝒖𝒔 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒂̆𝒏𝒂̆𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒆𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓! 𝑫𝒐𝒕𝒂̆𝒓𝒊 𝒏𝒐𝒊, 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 10,6 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒍𝒆𝒊, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑺𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍𝒖𝒍 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒆𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝑼𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆ 𝑷𝒍𝒐𝒊𝒆𝒔̧𝒕𝒊

Un aparat de radiologie cu braţ tip 0 urmează să fie achiziţionat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP) „Dr. Constantin Andreoiu“.

Proiectul privind rectificarea bugetară şi alocarea de fonduri pentru noul aparat de radiologie a fost aprobat de către consilierii judeţeni în şedinţa extraordinară din data de 15 martie.

Așa cum aflăm de la autiritățile județene, valoarea acestui dispozitiv medical se ridică la peste 6,8 milioane lei, dintre care peste 6,1 milioane lei vor veni din „ Subvenții de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate”, prin Direcţia de Sănătate Publică, iar diferenţa, de aproape 700.000 lei va fi acoperită de către Consiliul Judeţean Prahova. Banii au fost redirecţionaţi din fondurile disponibilizate de Direcția Tehnică de la cap.84.02 „Transporturi”, obiectivul „Pasaj denivelat peste DN 1 (Centură Vest) la intersecția cu DJ 101I și strada Buda”.

Alocarea totală pentru dotările SJUP aferente anului 2023 se ridică, până în acest moment, la 10.645.000 lei. Pe lângă achiţionarea aparat de radiologie cu braţ tip 0, SJUP a achizionat sau urmează, după caz, să achiţioneze videolaringoscop, ecograf cu două sonde, dospozitiv de detectare şi vizualizare vene, centrală şi sistem de detecţie incendiu la Maternitate, mobilier medical nou la UPU, un cazan de oţel cu focar cu inversiune de flacără, mobilier şi accesorii bloc operator Nord, autoutilitară SML.   

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post CNAS: Modificări ale asigurării pentru concedii și indemnizații pe bază de contract încheiat cu casa de sănătate
Next post Informatii de ultim moment despre TIPARIREA CARDURILOR EUROPENE DE ASIGURARI SOCIALE DE SANATATE