OFICIAL: NUMAI 277 DE CAZURI NOI COVID-19, DINTRE CARE UNUL IN PRAHOVA! 3.404 pacienti au fost declarati vindecati!

Read Time:2 Minute, 11 Second

Grupul de Comunicare Strategică informează că până marți, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate.

Concret, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 277 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova înregistrează UN SINGUR CAZ NOU!

La nivelul județului Prahova, în data de 28 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 240 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, șase au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar  zece au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 234 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, două au decedat, iar 34 au fost declarate vindecate și externate.

În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, conform căreia s-a stabilit ca tot personalul din centrele sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte să fie testat COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Prahova a prelevat probe de la 799 de angajați din 26 de unități de profil, atât de stat, cât și private. În urma acestei acțiuni, un singur angajat a avut rezultat pozitiv, motiv pentru care, DSP Prahova a luat decizia să fie testați și beneficiarii (101) din centrul unde lucrează persoana respectivă.

În vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context, echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au realizat noi controale și pe parcursul zilei de 27 aprilie.

Au fost verificați 30 de agenți economici din Prahova, au fost legitimate peste 800 de persoane și oprite în trafic, în vederea controlului, 600 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, au fost deschise patru dosare de cercetare penală pentru cinci persoane. În cadrul unuia dintre dosare, două persoane sunt anchetate pentru fals și uz de fals, fiind depistate de polițiști cu adeverințe de angajat care conțineau date nereale, concluzie la care oamenii legii au ajuns în urma  interogării bazei de date REGES. Alte trei dosare de cercetare penală au fost întocmite pentru fapte ilicite înregistrate în context.

În privința sancțiunilor contravenționale, aplicate în ultimele 24 de ore, totalul acestora a fost, în Prahova, de 327. Dintre acestea, 25 au fost pentru contravenții în context, două pentru fapte de natură economică, iar 290 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Detalii: OFICIAL: NUMAI 277 DE CAZURI NOI COVID-19!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Autoritatile anunta 303 cazuri noi cu coronavirus. Peste 3100 de pacienti s-au vindecat! PRAHOVA-66 de cazuri!
Next post VESTE BUNA: ASISTENTA DE LA JUDETEAN CU PRIMUL TEST POZITIV… DE FAPT NU ESTE INFECTATA! ANUNTUL DSP