OFICIAL: Numarul persoanelor vindecate de COVID-19 se apropie de 7000! In schimb, au fost raportate 320 de cazuri noi, dintre care 2 in Prahova!

Read Time:2 Minute, 1 Second

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până sâmbătă, 9 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.131 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.912 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova are 2 cazuri noi!

La nivelul județului Prahova, în data de 09 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 69 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 12 persoane și au intrat alte cinci. În carantină instituționalizată se află 272 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 75 de prahoveni. Dintre aceștia, patru au decedat, 47 au fost declarați vindecați și externați, iar 24 se află internați. Trei dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
În cursul zilei de 08 mai, au fost realizate controale la 27 de agenți economici din Prahova (16 societăți comerciale, 11 PFA), au fost legitimate peste 1300 de persoane și oprite în trafic aproape 900 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 38.300 lei. Dintre acestea, două au fost pentru fapte de natură economică, 66 au fost pentru contravenții în context, iar 28 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.
Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 Detalii: Numarul persoanelor vindecate de COVID-19 se apropie de 7000!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post VESTE EXTRAORDINARA: Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti primeste un echipament complet de colectare plasma (plasmafereza), pentru tratarea pacientilor cu COVID – 19
Next post Pana azi, 7.051 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat! Prahova are „active” 19 cazuri din totalul imbolnavirilor din judet de la debutul epidemiei!