ORDIN DE PREFECT in cazul unui bebelus ajuns in stare critica la Spitalul de Pediatrie Ploiesti: se instituie o comisie mixta de verificare a cazului. Copilul e la ATI!

Read Time:4 Minute, 0 Second

„Referitor la cazul copilului aflat în stare gravă, internat la spitalul de Pediatrie Ploiești, Instituția Prefectului Județul Prahova, face următoarele precizări.

În urma constituirii prin Ordin de Prefect a unei comisii mixte de verificare a cazului respectiv, putem prezenta opiniei publice o informare preliminară, urmând ca un raport final să fie prezentat după încheierea tuturor cercetărilor.

Astfel, din instituțiile cu atribuții în acest sens nominalizate de către Prefectul Județului Prahova să verifice aspectele semnalate, încă nu s-au finalizat verificările de către Directia Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Prahova și de către Inspectoratul Județean de Politie Prahova.

Celelalte instituții au prezentat următoarele concluzii:

1.Directia de Sănătate Publică Prahova ne-a informat:

– în data de 10.05.2023 la camera de gardă a spitalului orășenesc Urlați nu s-a prezentat nicio mamă cu un pacient in vârstă de două luni;

-la aceeași dată erau asigurate linii de gardă în specialitatea Medicină Internă, Chirurgie Generală și Pediatrie (medicul pediatru având program de lucru până la ora 19);

-în jurul orelor 20:43 pe sistemul de supraveghere video a unității sanitare se observă o persoană de sex feminin cu un sugar în brațe care a discutat cu agentul de pază al unității din dreptul porții, după care aceasta deplasându-se către un automobil aflat in stradă, părăsește locul;

-în urma verificărilor condițiilor igienico-sanitare din cadrul compartimentului de Pediatrie a spitalului orășenesc Urlați nu s-au constatat nereguli sau abateri .

În dimineața zilei de 11.05.2023, o ambulanță a fost solicitată de către familia pacientului și acesta a fost transportat la spitalul de Pediatrie Ploiești.

2.În ceea ce privește constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precizăm că atât firma de pază cât si spitalul orășenesc Urlați, respectau legislația în domeniu.

3.În ceea ce privește constatările Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, pacientul nefiind tratat în cadrul spitalului orășenesc Urlați, a fost încheiat un proces verbal de constatare pentru perioada respectivă în urma căruia rezulta faptul că în data respectivă niciun pacient nu a fost refuzat sau redirecționat către o altă unitate sanitară de către personalul medical!

Vă aducem la cunoștință că din declarația agentului de pază la momentul prezentării mamei cu copilul, la poarta de acces, aceasta a precizat că dorește să meargă pe secția de Pediatrie, iar în urma răspunsului agentului care îi spune mamei că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase la ora 19, aceasta nu a dorit să mai intre în incinta spitalului și a plecat.

Agentul de pază precizează de asemenea că a însoțit mama cu pacientul până în stradă, întrebând dacă au nevoie  de masina, iar în acel moment aceeași persoană care a adus pacientul cu mama a oprit cu autoturismul, iar conducătoare auto, o doamna blondă, a întrebat despre prezența în spital a unui anumit cadru medical, iar la răspunsul negativ al agentului, persoanele au urcat în mașină și au plecat!

Facem precizarea că pe măsura ce rapoartele celorlalți reprezentanți în comisia de control vor fi finalizate, Instituția Prefectului Județul Prahova le va face publice de îndată!”

Este declarația făcută publică în această dimineață de către prefectul de Prahova- Virgiliu Daniel Nanu, în legătură cuun caz teribil care a bulversat ieri pe toți cei care au auzit de… bietul bebeluș din zona Urlași ajuns, în final, la Spitalul de Pediatrie Ploiești, într-o stare extrem de gravă, tocmai pentru că, după toate indicile, familia nu l-ar fi îngriit și nu l-ar fi spălat niciodată de la naștere.

Bebelușul a ajuns joi dimineață în stare critică la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Asta după ce, medicii au făcut eforturi intense pentru a-l resuscita, după ce acesta a intrat în stop cardio-respirator. La numai două luni, băiețelul cântărește mult sub normal. Inițial, mama ar fi povestit spus că la spitalul din Urlați nu i-au primit copilul la consult, dar în urma verificărilor camerelor video ale spitalului s-a dovedit că femeia a mințit.

 Azi, puțin înainte de ora 13.00 am contactat telefonic reprezentanții spitalului în încercarea de a obține detalii referitoare la starea bebelușului. De la Secția ATI ni s-a confirmat doar că micuțul se află internat în această secție și ni s-a spus că alte detalii NU SE POT OFERI.

Sperăm din inimă ca micul pacient să fie salvat și suntem curioși și dacă… în cazul în care deja „ a intrat pe fir”, cum e… firesc, de altfel, o anchetă din partea Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, care vor fi… consecințele (înțelegem că deja o echipă a intituțiie se află în teren, la domiciului familiei). Și spunem asta pentru că, din păcate, nenorocirea care umbrește viața micuțului ridică o sumedenie de probleme, mai ales că, în ultimii ani, cazurile copiilor neglijați sau maltratați nu sunt deloc… „rarități”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Control: Subprefectul ia pulsul activitatii DSP Prahova
Next post Veste buna: 38 milioane de lei pentru dotarea spitalelor Municipal si de Pediatrie din Ploiesti