OUG pentru decontarea si la spitalele private a serviciilor aferente programelor de sanatate ale CNAS

Read Time:49 Second

Guvernul a aprobat marti, 4 februarie 2020, ordonanța de urgență care le permite cetățenilor să acceseze servicii din partea spitalelor private finanțate din programele de sănătate ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astfel, pacienții cu boli cronice care beneficiază de tratament în cadrul programelor naționale de sănătate se vor putea trata, la alegere, atât la stat, cât și la spitale și clinici private.

„Ordonanța de urgență dată de Guvernul Orban va salva vieți. Astfel, pacienții în stare critică vor beneficia mai repede de intervenții în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. Va crește, deci, numărul unităților sanitare care rezolvă cazurile de infarct miocardic sau de accident cerebral. Pacientul va beneficia de tratament și nu va plăti nimic”, susține Raluca Turcan, citată de Agerpres. Vicepremierul adăugă că, practic, prin această OUG, „pacienții vor avea acces la serviciul medical pe care îl consideră cel mai bun, în baza contribuțiilor semnificative pe care le fac la bugetul de Sănătate lună de lună, din salariu”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cooperare romano-franceza in domeniul Sanatatii; ministrul Victor Costache merge la Paris
Next post Bani europeni pentru Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti si Spitalul Valenii de Munte