(P) Neurofeedback pentru TSA  (autism) – o șansă pentru o viață normală pentru copii

Read Time:3 Minute, 11 Second

            Neurofeedback-ul este o terapie cu rezultate remarcabile  pentru copiii cu tulburări din spectrul autismului. Este vorba despre un instrument pentru instruirea directă a creierului care s-a arătat extrem de eficientă în abordarea TSA (a autismului) și a altor tulburări care necesită terapie de durată precum depresie, anxietate, tulburări de comportament, migrene cronice, probleme neurologice etc.

         Neurofeedback pentru autism – rezultate bune prin terapie pentru tratarea TSA (a autismului )

            Astfel, copiii care suferă de autism pot avea șansă de a duce o viață aproape  normală prin intermediul neurofeedback-ului, un tip de tratament relativ nou în România, dar care este folosit de zeci de ani peste ocean. Acest tip de tratament poate să le ofere micuților o ameliorare vizibilă a stării de sănătate, astfel încât să le poată crește calitatea vieții. După ședințele de neurofeedback se observă îmbunătățirea sau chiar apariția limbajului, îmbunătățirea stării generale, reducerea frecvenței și a intensității crizelor, a stărilor de furie, apare contactul vizual, echilibrul emotional .

Neurofeedback-ul este o metodă de tratament non- invazivă care preia impulsurile electrice transmise de creierul uman prin intermediul unor senzori amplasați la nivelul capului pacientului.  Acest semnal este procesat și transformat într-un program video care oglindește impulsul electric măsurat. Procedura este indicată pentru numeroase alte tipuri de afecțiuni, așa cum am enumerat la începutul acestor rânduri.

Are neurofeedback efecte secundare?

Un lucru important de menționat este acela că terapia prin neurofeedback nu are efecte secundare.

            Neurofeedback-ul este o metodă de antrenare a creierului care poate fi  asociată, dacă doriți, cu mersul pe bicicletă. Nu contează cât de mult timp nu ai mai folosit bicicletă însă, prin neurofeedback vei putea găsi puterea de a te sui din nou pe bicicletă și să știi cum să o folosești în mod natural.

            Rezultatele oferite prin neurofeedback sunt pe termen lung însă, în funcție de fiecare caz în parte, este nevoie de un anumit număr de ședințe și rezultatele apar în mod diferitt pentru fiecare. Pacienții care urmează tratamentul prin neurofeedback au putut observa, de asemenea, cu ușurință o îmbunătățire a stării de bine, au avut un somn mult mai odihnitor, au avut o stare mai relaxată.

          Rezultate pe termen lung și siguranță maximă în timpul terapiei

            În cazul autismului (tulburărilor de spectru autist) rezultatele sunt foarte bune doar că este nevoie de mai multe ședințe. Copiii lucrează pentru a putea percepe mediul și corpul foarte bine. Pentru cei mici terapia prin neurofeedback este mult mai prietenoasă și astfel devin mult mai cooperanți în terapie și mai atenți.

            Acest tip de terapie este deosebit de eficientă și rezultatele înregistrate sunt pe termen lung, sunt ideale pentru copiii care au nevoie de o îndrumare pentru a-și depăși condiția psihică. Neurofeedback-ul este prietenos și poate fi aplicat pentru o serie de mai multe tulburări sau stări de dezechilibru emoțional, dacă este cazul. Nu este necesară o pregătire prealabilă și nu există contraindicații.

            Neurofeedback-ul este o terapie foarte eficientă și merită să fie luată în considerare pentru afecțiunile din spectrul autist și nu numai, de multe ori acestea fiind asociate cu epilepsia și/sau ADHD.

Sunteți în căutare a unei clinici unde să faceți neurofeedback pentru autism? Recomandarea noastră se îndreaptă spre Cabinetul Aida Ivan, Bucuresti, Calea Victoriei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Vesti pentru pensionarii ploiesteni; cum pot face analize medicale gratuite
Next post (P) Ce faci când durerile de dinți nu te lasă să dormi?