„Pacienții nu resimt niciun disconfort, doar beneficiile!” Interviu cu un medic specialist în implanturi dentare (P)

Read Time:2 Minute, 57 Second

Cei mai mulți pacienți amână consultațiile stomatologice din cauza lipsei de informație sau a fricii de durere. Dacă și tu te regăsești în această categorie, cu siguranță, un interviu cu un cadru medical avizat te va ajuta să îți învingi orice temere. Răspunsurile oferite îți vor fi de mare ajutor pentru a lua decizia de a apela la tratamentul cu implanturi dentare și a-ți restaura dantura.

Fără îndoială, atunci când vei auzi chiar de la medic că pacienții nu resimt niciun disconfort, ci doar beneficiile, vei prinde curajul necesar pentru a face acest pas important pentru sănătatea ta, în 2023! Viața ta se va schimba complet la finalul tratamentului, recăpătându-ți încrederea în propriile forțe și putând relua activitățile favorite la care a trebuit să renunți din cauza problemelor inestetice ale danturii!

„Domnule doctor, doare sau nu intervenția cu implant?”

Una din întrebările frecvente aduse în discuție de pacienți se referă la durerea suportată în timpul și la încheierea intervențiilor. Tocmai de aceea, este bine să știi că în etapa de inserare a dispozitivelor din titan, anestezia previne apariția durerii. La câteva ore după inserare, însă, este posibil să apară un oarecare disconfort, asemănător cu cel resimțit după extracția unui dinte, care poate fi controlat ușor cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic.

Recenziile pacienților susțin faptul că tratamentul cu implanturi dentare nu ar trebui să inspire teamă celor ce au nevoie de acesta, mai ales dacă echipa de medici cooptată este una cu experiență. Renumele clinicii și valoarea profesională a cadrelor medicale cântăresc greu la rezultatul intervențiilor, așadar, acordă o atenție deosebită acestui aspect extrem de important. Vei evita în acest fel diverse situații neplăcute și un posibil eșec medical.

Estetica coroanelor care refac dantura este, de asemenea, adusă în discuție în timpul unei consultații. Majoritatea pacienților vor să fie siguri că noul dinte inserat va reda în mod fidel aspectul dinților naturali, de aici și interesul larg pentru acest subiect. Vestea bună este că dispozitivele inserate și cele atașate duc, deseori, la obținerea unei estetici mai bune decât a dintelui căzut sau extras. Mai mult decât atât, datorită scăderii prețurilor din ultimii ani, costurile unor implanturi dentare de calitate au devenit mult mai accesibile, fiecare pacient având șansa de a opta pentru materiale și tehnici performante. de ultimă generație.

implanturi dentare

Clasic sau modern, rata de succes a tratamentului este de peste 97%

Dacă te-ai hotărât să porți o lucrare fixă, ai la dispoziție două soluții: clasică sau modernă. Soluția clasică constă în inserarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcadă, urmată de perioada de  osteointegrare care poate dura până la 6 luni și apoi de atașarea lucrării protetice. Această soluție este mai puțin costisitoare, însă va trebui să suporți cu răbdare perioada în care nu vei avea coroanele atașate pe implanturi.

Există și o soluție de ultimă generație, numită Fast and Fixed, care presupune folosirea unui număr semnificativ mai mic de implanturi dentare, respectiv 6 în maxilar și 4 în mandibulă, și atașarea coroanelor provizorii imediat după montarea dispozitivelor ce preiau funcțiile rădăcinii dentare. Practic, cu ajutorul acestui sistem inovativ, poți avea dinți ficși într-o singură zi, scăpând de stresul de a ieși în lume fără dinți în perioada osteointegrării. În plus, tehnica este considerată minimum invazivă pentru pacient, având un număr redus de incizii și implanturi.

După cum poți observa, tratamentul cu implanturi dentare vine la pachet cu numeroase beneficii de care poți profita! Vino la cabinetul medicului implantolog și află direct de la el care este tratamentul cel mai potrivit pentru cazul tău!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cauciucuri de iarnă la prețuri mici – La ce trebuie să mă uit ca să fie de calitate? (P)
Next post Cum se utilizează plasturii de slăbit? (P)