Prahova: 77 de cazuri noi de COVID-19! La nivel national, sunt 1.350 de cazuri noi si… 43 de decese!

Coronavirus and blood cells in organism. Virus causing pandemic around the world. 3D render

Grupul de Comunicare Strategică informează că până astăzi, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

De luat în seamă că, până în prezent,  29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Proporțional cu mișto-ul ieftin, cu bășcălia, cu lipsa de respect și de spirit civic: în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Prahova a raportat 77 de cazuri noi!

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2560 de persoane. Dintre acestea, 282 au fost declarate vindecate și externate, iar 100 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unui bărbat, în vârstă de 58 ani, care avea și o serie de comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis, la nivelul județului, 220 de decizii de izolare și 1.529 decizii de carantină, a mai anunțat Prefectura Prahova în cursul zilei de sâmbătă.

Detalii: AICI